Trebbe boort eerste paal Stammershoefstraat Vianen

11 september is de eerste paal geboord ten behoeve van de nieuwbouw van 42 woningen Stammershoefstraat Vianen. Met deze paal luidden LEKSTEDEwonen en Trebbe de start van een nieuwe fase in. Na drie maanden sloopwerkzaamheden, is nu begonnen met de nieuwbouw van de woningen.

Ed de Groot, directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen: “Wij zijn blij met de start van de bouw, zeker voor de oorspronkelijke bewoners die terugkeren. Maar uiteraard ook voor de woningzoekenden omdat er veel vraag is naar betaalbare huurwoningen. LEKSTEDEwonen staat voor het realiseren van kwalitatief goede en betaalbare huurwoningen en dat doen we hier. Wij voorzien een eindresultaat met een prachtig complex, dat goed aansluit bij de directe omgeving.”

Rob van der Jagt, directeur Trebbe West: “Wij zijn ook blij met de start van de bouw. Het benadrukt nog maar eens dat er hard wordt gewerkt aan nieuwe huisvesting. Daarnaast laat deze mijlpaal zien dat wij samen met LEKSTEDEwonen en onze concepten BasisWonen en HoogWonen een naadloze invulling kunnen geven aan de vraag naar kwalitatief goede én betaalbare huurwoningen.”

Over Stammershoefstraat Vianen

De nieuwbouw van LEKSTEDEwonen bestaat uit 42 sociale huurwoningen verdeeld over drie verschillende bouwblokken. Er komen eengezinswoningen met tuin, appartementen met tuin of balkon en maisonnettes met tuin. De woningen zijn bestemd voor verschillende doelgroepen (starters, doorstromers en senioren) en hebben kale huurprijzen van € 555,- tot € 710,-. Om de plannen te kunnen realiseren is de afgelopen maanden de jaren 50 hoogbouw (42 beneden- en bovenwoningen) gesloopt. De oorspronkelijke bewoners hebben een belangrijke stem gehad in de totstandkoming van het nieuwe plan.

Over de bouw

De nieuwbouw is ontworpen door SVP Architectuur. Trebbe verkreeg de opdracht uit een design & build aanbesteding van LEKSTEDEwonen. Net als de planuitwerking wordt ook de realisatiefase uitgevoerd volgens BasisWonen, het concept van Trebbe voor grondgebonden woningen en volgens HoogWonen, het concept van Trebbe voor gestapelde bouw. Na het boren van de 267 palen, wordt er gestart met de prefab-funderingen van zowel de woningen als de appartementen. Aansluitend start de opbouw van de betoncasco’s. Naar verwachting wordt het hoogste punt eind dit jaar nog bereikt.

Start verhuur en oplevering

Na de eerste mijlpaal (het boren van de eerste paal) organiseren Trebbe en LEKSTEDEwonen eind oktober nog een feestelijk moment om bij de nieuwbouw van de Stammershoefstraat stil te staan. Aansluitend start LEKSTEDEwonen met de verhuur en kunnen woningzoekenden via WoningNet Regio Utrecht reageren. Naar alle waarschijnlijkheid worden de huurwoningen gefaseerd in het tweede kwartaal van 2018 opgeleverd.