Nijmegen Havenkade

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • BPD
  • Portaal
  • Talis

Locatie

  • Nijmegen

Status

  • Gerealiseerd

324 appartementen Havenkade Nijmegen

Kracht: grote variatie aan duurzame appartementen: van lofts tot penthouses, koop en huur

Aan de Waalhaven wordt met een markante woontoren van 70 meter hoog een nieuw stuk skyline toegevoegd aan de stad Nijmegen. In opdracht van BPD, Talis en Portaal realiseert Trebbe hier samen met KlokGroep 324 koop- en huurappartementen aan de Havenkade in Dijkkwartier Oost. De drie betrokken architectenbureaus hebben appartementen ontworpen in zeer uiteenlopende categorieën: van lofts en 2-,3- en 4-kamerappartementen tot penthouses.  Behalve sociale huurappartementen komen er middeldure huurappartementen, sociale koopappartementen en vrije sector koopappartementen. Kortom een mooie mix aan doelgroepen door appartementen in diverse vormen en maten van 164 sociale huurappartementen voor Talis en Portaal tot 38 middeldure huurappartementen en 122 koopappartementen voor BPD.

Onder de woonblokken komen  parkeerplekken en een grote fietsenstalling. De gezamenlijke binnentuin verbindt de verschillende woonblokken met elkaar.

De bouw van het project Havenkade is gestart in januari 2021 en de prognose voor het opleveren van de eerste woning is derde kwartaal 2023.
Klik hier om een timelapse van de bouw te bekijken van maart 2021.

Dit project in de media

Deel dit project op social media