Ebbingekwartier en Regulateur ingezonden voor Groninger Architectuurprijs

Ieder jaar wordt in oktober de Groninger Architectuurprijs uitgereikt. Er zijn dit jaar twee projecten ingezonden, die Trebbe heeft gerealiseerd; Ebbingekwartier én Regulateur. Op 21 september wordt bekend gemaakt welke projecten meedingen naar de prijs. Alle ingezonden projecten doen mee aan de online verkiezing, en daar kun je nu al je stem voor uitbrengen.

Ebbingekwartier

Het Ebbingekwartier is een binnenstedelijke ontwikkeling op loopafstand van het historische stadscentrum van Groningen.  Trebbe realiseerde hier in opdracht van Van Wonen en naar een ontwerp van DAAD architecten in verschillende fases 135 nieuwe, aardbevingsbestendige koopwoningen en huur- en koopappartementen.

Voor Trebbe is het Ebbingekwartier om verschillende redenen bijzonder. Het Ebbingekwartier is gebouwd op één van Nederlands grootste ondergrondse parkeergarages. Dat vroeg om een licht bouwsysteem. Maar Het Ebbingekwartier is om meer redenen uitdagend. Het Ebbingekwartier bevindt zich in het centrum van Groningen en de bouwplaats was omlijst door een busbaan, fietspaden en drukke doorgaande wegen. Uitgekiende bouwplaatslogistiek was essentieel. En als laatste punt de architectuur. Ebbingekwartier heeft een opmerkelijke architectuur met een rijkheid aan variatie en details.

Ik wil stemmen
ebbinge2
Ebbingekwartier Groningen voor Trebbe Bouw
Ebbingekwartier Groningen voor Trebbe Bouw
ebbingehof1

'Vanaf dag 1 is het Ebbingekwartier een uitdagend werk gebleken. Het heeft van ons al ons vakmanschap en onze organisatiekracht gevraagd. Maar dankzij de inzet en medewerking van alle betrokkenen is het gelukt en wordt het hier prachtig. Hier bouwen we samen aan geluk.’

Geert Klein Lebbink, adjunct-directeur Trebbe

Regulateur

Regulateur is een bijzonder appartementencomplex dat gerealiseerd is in de Grunobuurt in Groningen. De Grunobuurt wordt vanuit een intensieve samenwerking tussen Nijestee, De Zwarte Hond en Trebbe vernieuwd. De Regulateur is het derde complex dat vanuit deze samenwerking is gerealiseerd.

Het getrapte woongebouw biedt plaats aan een brede doelgroep. Er zijn 79 appartementen bestemd voor de sociale huur en 26 appartementen voor de middenhuur. Verder is op de begane grond plek voor twee commerciële ruimten en een gezamenlijke fietsberging. Op het binnenterrein van Regulateur is een prachtige, groene binnentuin aangelegd met voor de bewoners volop ruimte om te verblijven en elkaar te ontmoeten.  Ook is er een wadi die bijdraagt aan goed watermanagement.

Ik wil stemmen
Regulateur
Binnentuin aangelegd
aangelegde binnentuin1
Regulateur balkon

“Regulateur is een prachtig gebouw geworden. De missie van Trebbe is ‘Samen bouwen aan geluk’. Dat komt hier in de Grunobuurt en nu dus bij Regulateur volop tot uiting. De binnentuin bij Regulateur is een prachtige aanvulling die zeker gaat bijdragen aan nog meer woongeluk.”

Geert Klein Lebbink, adjunct-directeur Trebbe