Ebbingekwartier Groningen

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • VanWonen

Architect(en)

Locatie

  • Groningen

Status

  • Gerealiseerd

Rijk, goed ingepast en bestendig

Kracht: binnenstedelijke ontwikkeling, houtskeletbouw, aardbevingsbestendig, woningvariatie, bouwen op bestaande parkeergarage

Binnenstedelijke ontwikkeling op loopafstand van het historische stadscentrum van Groningen: het Ebbingekwartier (ook wel Ciboga genoemd). Trebbe realiseert hier in verschillende fases 135 nieuwe, aardbevingsbestendige koopwoningen en huur- en koopappartementen.

Het Ebbingekwartier is een autoluwe locatie en biedt een plek voor iedereen. Het aanbod is divers. Zo zijn er hofwoningen, herenhuizen, appartementen en stadsvilla’s beschikbaar voor de koop. Ook komt er Het Ebbingehof; een duurzaam woongebouw met gemeenschappelijke voorzieningen en ontmoetingsruimten voor 50-plussers. En ook in de vrije sector huur zijn er appartementen beschikbaar.

Een huzarenstukje bouwen

Het Ebbingekwartier wordt gebouwd op één van Nederlands grootste ondergrondse parkeergarages. Dat vraagt om een licht bouwsysteem. Omdat we in de stad Groningen bouwen moeten de woningen ook aardbevingbestendig zijn. Het antwoord op beide vraagstukken is houtskeletbouw. Alle woningen en appartementen worden met dit bouwsysteem gerealiseerd. Maar Het Ebbingekwartier is om meer redenen uitdagend. Het Ebbingekwartier bevindt zich in het centrum van Groningen en de bouwplaats is omlijst door een busbaan, fietspaden en drukke doorgaande wegen. Uitgekiende bouwplaatslogistiek is essentieel. En als laatste punt is natuurlijk de rijke diversiteit in architectuur. Ebbingekwartier heeft een opmerkelijke architectuur met een rijkheid aan variatie en details.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media