Bouw tweede fase koopwoningen Newtonpark Enschede van start

‘Wensen voor de wijk, stevig fundament om op te bouwen’

Onlangs is de bouw van de tweede fase van de koopwoningen in Newtonpark Enschede gestart. Deze fase omvat 25 koopwoningen. Een bijzonder moment dat werd gevierd met de bewoners. Zij begroeven een tijdcapsule in de kruipruimte van de eigen woningen. Dit deden zij onder toeziend oog van wethouder Jeroen Diepemaat bij gemeente Enschede en Hein Stooker, directeur bij Trebbe. Newtonpark is een nieuwe buurt in Enschede en biedt straks plek aan 94 woningen voor zowel de koop als de huur in verschillende prijsklassen en verschillende woningtypes.

Newtonpark Enschede: een fijne plek voor iedereen

Op de plek waar vroeger het ROC van Twente stond, verrijst een nieuwe woonbuurt; Newtonpark. Deze nieuwe woonomgeving biedt plaats 21 sociale huurwoningen voor De Woonplaats, 19 middenhuurwoningen die zijn afgenomen door Newomij en 54 koopwoningen. De woningen worden gerealiseerd naar een ontwerp van DAAD architecten. Het ontwerp van de woningen is geïnspireerd op de directe omgeving, er is gekozen voor de jaren 50-stijl ook wel ‘Delftse School’ genoemd. De woningen worden hoogwaardig geïsoleerd en gasloos, krijgen een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming en beschikken straks allemaal over energielabel A, een hoog wooncomfort en een betaalbare energielast. Jeroen Diepemaat was namens de gemeente Enschede aanwezig om de start bouw te markeren. “Newtonpark wordt een buurt waar we met recht trots op kunnen zijn. Duurzaam, gezond en hier kan iedere Enschedeër een plek vinden, doordat hier woningen voor de sociale huur, middenhuur en koop komen. Newtonpark is een mooie toevoeging aan de wijk Twekkelerveld en hier is alles aanwezig voor een mooie toekomst voor de bewoners.”

Een duurzaam huis in een duurzame omgeving

Hein Stooker, directeur bij Trebbe: "Een duurzame, comfortabele woning in een groene omgeving met volop ruimte voor ontmoeting, dat is Newtonpark. Dat gecombineerd met de ideale ligging nabij het centrum en het business & sciencepark maakt dat ik ervan overtuigd ben dat de toekomstige bewoners hier straks hun woongeluk vinden." In Newtonpark is veel aandacht voor groen en rondom de woningen is volop ruimte voor een parkachtige setting. Het park krijgt een groene inrichting en looppaden en is vrij toegankelijk voor bewoners van de woningen in Newtonpark, maar ook de omwonenden in de wijk. Ook is er volop ruimte voor sociale interactie binnen Newtonpark, zo krijgt het park een ontmoetingsplek met een natuurlijke speeltuin in het hart van de buurt. Een deel van de woningen in Newtonpark is gebouwd met Gezonde Woning KeurTM. Een onafhankelijk keurmerk dat woningen toetst op onder meer een gezonde binnenlucht en een gezond binnenklimaat.

0102.jpg 1170×640
1170×640 Exterieur 1
0006.jpg 1170×640
0101.jpg 1170×640
1170×640 Exterieur 2
0001.jpg 1170×640

Snelle realisatie door industrialisatie

De woningen realiseert Trebbe vanuit een vergaande vorm van industrialisatie. Dit betekent dat de woningen snel en kwalitatief hoogwaardig worden gebouwd. Dit mede dankzij geprefabriceerde elementen zoals onder andere de kant-en-klare gevel en geprefabriceerde dakelementen.

Over de planning van Newtonpark Enschede

Trebbe kocht de locatie van het voormalig ROC in 2020 aan. Begin vorig jaar startte Trebbe de bouw van de sociale huurwoningen en de middenhuurwoningen, de bouw van de eerste 29 koopwoningen startte medio 2023 en deze woningen zijn nagenoeg allemaal opgeleverd. Inmiddels is de bouw van de laatste 25 koopwoningen gestart, naar verwachting wordt de laatste sleutel in het najaar van 2024 overhandigd. Er zijn nog enkele woningen te koop. Kijk voor meer informatie op nieuwbouwinenschede.nl.