Wilt u wel wat wij kunnen? Doen wij wel wat u wilt?

De bouw innoveert. Gaat die innovatie- en optimalisatiedrang nu – na de crisis – verloren in de waan van de dag? Tegelijkertijd ligt er een enorme opgave. Nederland moet toekomstbestendig worden is de Europese afspraak. Verduurzamen, transformeren, zuinig, zuiniger, zuinigst en dat snel en betaalbaar. Bij het familiebedrijf Trebbe zien we het als onze taak deze handschoen op te pakken en door te innoveren.

Kleine vonk wordt grote brand

We blijven innoveren. Vanuit onze bevlogenheid, doorpakmentaliteit en passie. We verbeteren en experimenteren. Soms groots en meeslepend en vaker kleine verbeteringen en aanpassingen. Uiteindelijk kan een klein vonkje leiden tot een brand van formaat 🙂

Van goed naar allerbest

En we bouwen steeds sneller en efficiënter. We richten onze processen opnieuw en slimmer in. Zowel onze eigen processen zijn aan verbetering en innovatie onderhevig, als ook die van onze co-makers; onze vaste partners en leveranciers. We stemmen meer en meer op elkaar af en verweven alle processen tot één optimaal proces. Zodoende hebben we vorig jaar één woning, met gemak, in 20 dagen gebouwd.

Het Experiment

Eén woning in 20 dagen. Wij noemden het traject Het Experiment, want experimenteel was het. De uitkomsten en het vervolg van ons experiment kunt u terug zien in de film en lezen in het boekwerk Het Experiment. Als een paal boven water staat dat anders bouwen een grote impact heeft op de manier van werken en samenwerken. En in mijn optiek gaat anders bouwen ook invloed hebben op onze opdrachtgevers en klanten. De vraag die dan rijst: is dat wat we doen wel zo optimaal voor onze opdrachtgevers? Is sneller en anders bouwen wel iets wat u wilt? Wilt u wel wat wij kunnen?

De juiste vragen en antwoorden

Begrijp me niet verkeerd, het is niet zo dat we zo maar wat doen. We innoveren doordacht en met een duidelijke visie. Maar een concrete vraag als ‘bouw een woning in 20 dagen’ heb ik nog nooit gehad. En daarom spreek ik nu wel hardop de vraag uit: “Wilt u wel wat wij kunnen?’ Want uiteindelijk willen we toch allemaal hetzelfde: elkaar verder helpen in en naar een toekomstbestendige omgeving. Dat lukt als we elkaar de juiste vragen stellen, van gedachten wisselen en verstandige antwoorden geven. Laten we elkaar opzoeken en samen het antwoord formuleren op de vraag: Wilt u wel wat wij kunnen? Doen wij wel wat u wilt?

Wilt u samen met ons het antwoord formuleren op de vraag ‘Wilt u wel wat wij kunnen?