Trebbe levert appartementencomplex Lent op aan Newomij

Na een bouwtijd van negen maanden leverde Trebbe  28 september jl. 26 appartementen op aan Newomij. De officiële oplevering werd feestelijk gemarkeerd door Bert Velthuis, wethouder gemeente Nijmegen, Erik-Jan Bulstra, CEO Newomij en Hein Trebbe jr., directeur Trebbe Groep die gezamenlijk een aantal schilderijen onthulden.

Deze schilderijen, aangekocht via stichting K.I.K., zijn later terug te vinden in de algemene ruimten van het complex. K.I.K. staat voor met kunst investeren in kwetsbaarheid en verhuurt, exposeert en verkoopt kunst, gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking, zonder winstoogmerk.

Bert Velthuis, wethouder gemeente Nijmegen: “Ik ben ervan overtuigd dat deze 26 appartementen voorzien in de behoefte van een grote groep starters in Nijmegen. Het inkomen van deze instappers op de woningmarkt is vaak te hoog voor sociale huur en nog te laag om een woning te kopen of duurder te huren. Dat bij de bouw van het appartementencomplex duurzaamheid belangrijk was, past bij de ambities die we als stad hebben. Als wethouder die ook verantwoordelijk is voor de portefeuille Cultuur ben ik ook blij dat er gedacht is aan bijzondere kunst in het gebouw, gemaakt door kunstenaars met een verstandelijke beperking.”

Erik-Jan Bulstra, CEO Newomij: “In ons streven onze vastgoedportefeuille verder te verduurzamen, past dit complex van 26 appartementen uitstekend. De appartementen zijn gelegen op een goede locatie en op geringe afstand van het centrum van Nijmegen. Inmiddels is gebleken, dat er een grote behoefte is aan appartementen in het middeldure huursegment. De doelgroep bestaat vooral uit starters op de woningmarkt, maar ook voor een wat oudere doelgroep zijn deze appartementen een welkome aanvulling op de Nijmeegse woningmarkt. Newomij kijkt met een fijn gevoel terug op de bouwperiode en de constructieve samenwerking met Trebbe. Daarnaast is voor de verhuur een vruchtbare samenwerking tot stand gekomen met Hans Janssen Garantiemakelaars uit Nijmegen. De toevoeging van deze 26 duurzame en onderhoudsarme appartementen, is een belangrijke aanvulling op de woningportefeuille en past goed binnen de lange termijn beleggingsstrategie die Newomij nastreeft”.

Hein Trebbe jr., directeur Trebbe Groep: “De oplevering is voor ons hét moment dat we trots terugblikken op een mooi project en de plezierige samenwerking met de gemeente Nijmegen en Newomij. Dit appartementencomplex is voor ons op meerdere vlakken bijzonder. Bijzonder omdat wij dit gebouw met ons concept HoogWonen mochten ontwikkelen en bouwen voor de vrije sectorhuur. En het appartementencomplex is bijzonder omdat het ons laatste bouwplan in een mooie reeks in Laauwik is. Voor ons is de oplevering van dit gebouw dan ook de kroon op ons werk in de nieuwe wijk Laauwik.

Over de 26 appartementen Lent

Het ontwerp van het gebouw is van de hand van Frank Willems Architecten. Zij zijn erin geslaagd een aantrekkelijk gebouw te ontwerpen. De gevel is opvallend mede door de spannende details en kleuraccenten. Het gebouw is duurzaam door de pv-panelen op het dak en aansluiting op de stadsverwarming. En niet alleen op energetisch vlak is het complex duurzaam, ook in onderhoud. Dankzij slimme materieelkeuzes kent het gebouw lage onderhoudslasten. Het complex omvat in totaal 26 appartementen, verdeeld over vijf bouwlagen en 26 openbare parkeerplaatsen op straatniveau. De appartementen kennen een oppervlakte van gemiddeld 74m² en zijn zeer hoogwaardig afgewerkt.

Over de bouw

Trebbe ontwikkelde en realiseerde het appartementencomplex met Trebbe HoogWonen, het concept van Trebbe voor appartementencomplexen. Bijzonder aan dit traject is de uitermate korte bouwtijd, in slechts negen maanden werd het appartementencomplex gebouwd. Dit is gelukt mede dankzij een goed meedenkende opdrachtgever, het projectteam die tijdens de ontwikkeling en de uitvoering de processen goed onder controle had en de co-makers en leveranciers.