Tergooi Clinics start grootschalige vervolgopdracht met Dura Vermeer en Trebbe voor nieuwe vleugel

Tergooi Clinics in Hilversum is in samenwerking met bouwcombinatie Dura Vermeer Trebbe gestart met de bouw van gebouw F. Dit is een vervolg op de eerdere realisatie van zorgkliniek Tergooi MC Clinics, die dit jaar in gebruik is genomen. Gebouw F omvat de volledige renovatie van de A- en B-vleugel, een aanbouw en een ondergrondse verbinding met het hoofdgebouw. Met een mokerslag sloegen bestuursvoorzitter Wolter Odding en stafvoorzitter Chris Schubart de deur in van de F-vleugel naar nieuwe ziekenhuis.

Tergooi impressie
04_1170-x640

Omvangrijke renovatie en nieuwbouw

Het nieuwe F-gebouw is een omvangrijk project dat bestaat uit de volledige renovatie van de A- en B-vleugel, met onder andere verschillende laboratoria, klinische farmacie, het servicecentrum, piketkamers, opleidingsfaciliteiten en kantoren voor diverse afdelingen. Daarnaast realiseert de bouwcombinatie een nieuwe aanbouw waarin het mortuarium, de keuken, goederenontvangst en magazijn worden ondergebracht. Het terrein van de aanbouw wordt omgevormd tot een logistiek hof dat dient als hub voor goederentransport. Ook wordt een parkeergarage gebouwd die bestemd is voor medewerkers.

f onderdeel
Gebouw F

Nieuwe technologieën, efficiënt gebruik en hoogwaardige zorg

Gebouw F is een nieuwe, eigentijdse en toekomstbestendige toevoeging naast het nieuwe hoofdgebouw van het ziekenhuis Tergooi. Nieuwe technologieën, het efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte en energiezuinige toepassingen maken dit een hightech gebouw waarin hoogwaardige zorg wordt geleverd, ook in de toekomst. In het bosrijke gebied in Hilversum brengt Tergooi Hilversum haar klinische zorg samen in een zorgpark.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met ABT, ULC Installaties en Wiegerinck Architecten. Het is de bedoeling dat de bouwcombinatie de F-vleugel in het vierde kwartaal van 2024 oplevert. Verhuizing en ingebruikname staan gepland voor het eerste kwartaal van 2025.