Startschot bouw stadskantoor in Hengelo

Vrijdagavond om 22.00 uur heeft wethouder Marcel Elferink het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe stadskantoor aan de Deldenerstraat, in combinatie met de renovatie van het oude stadhuis in Hengelo. Dit gebeurde tijdens de 25ste editie van het festival Kunsten op Straat.

Goedkoper

Het is goed voor de binnenstad, duurzaam én goedkoper. Daarmee vat wethouder Marcel Elferink de voordelen van de hele operatie in één zin samen. Per saldo is de gemeente straks 536.000 euro minder kwijt aan huisvestingslasten. “Structureel, hè. Jaar na jaar.”

Impuls

De bouw van het stadskantoor en renovatie van het stadhuis geven volgens Elferink een stevige impuls aan de binnenstad. Er komen straks circa 700 ambtenaren te werken, die in de pauze even de stad inlopen om een boodschap te doen of een broodje te eten. “Maar ook de bezoekers. Grofweg 120.000 per jaar. Dat is goed voor de levendigheid in de stad én voor de ondernemers.” Trebbe en Van Wijnen realiseren de nieuwbouw van het stadskantoor. De oplevering staat gepland rond de zomer van 2019.