Stadskantoor Hengelo

Kracht: binnenstedelijk, krappe bouwlocatie, complexe logistiek, duurzaam

Als BC Stadskantoor Hengelo werken wij samen met Van Wijnen aan de nieuwbouw van het Stadskantoor in Hengelo dat verrijst tussen het huidige stadhuis en de Deldenerstraat. Midden in het stadscentrum op een beperkte bouwlocatie, daarom hebben wij een regisseursrol in de logistiek en verkeersafhandeling rondom het project.

De bouw van het nieuwe Stadskantoor geeft het stadscentrum straks dan ook een krachtige impuls. Door de gemeentelijke organisatie in de binnenstad te vestigen trekt de gemeente meer bezoekers naar de binnenstad, waaronder ook de werknemers van de gemeente Hengelo. Jaarlijks komen een kleine 120.000 bezoekers voor producten en diensten naar stadskantoor of stadhuis. Een ontmoetingsplek die ruimte biedt aan onder meer exposities, overleggen, presentaties. Dus een plek waar inwoners, politici, ondernemers, organisaties en instellingen elkaar treffen.

Het nieuwe gebouw omvat ongeveer 8.000 m2 kantoorruimte, 900 m2 publieksruimte en een parkeerkelder van circa 2.200 m2. De bouw is gestart begin juni van 2017. Met een geplande bouwtijd van 21 maanden wordt de nieuwe Stadskantoor rond de zomer van 2019 opgeleverd.
Het nieuwe Stadskantoor, naar een ontwerp van EGM Architecten, laat zich kenmerken als eigentijds, energiezuinig en duurzaam. In het exterieur zijn verwijzingen terug te vinden naar elementen uit de streek. De Hengelose staaltechniek, vakwerkboerderijen en zouttorens.

 


Volg het nieuws over de bouw via de website van de gemeente Hengelo.
En de bouw is ook live te volgen. Klik hier!

stadskantoor Hengelo voorgevel binnenstedelijk duurzaam complex logistiek
stadskantoor Hengelo zijgevel binnenstedelijk duurzaam complex logistiek
stadskantoor Hengelo vogelvlucht binnenstedelijk duurzaam complex logistiek