Bouw Maggie's Center Groningen gestart

'Eerste Maggie's Center in Nederland straks een feit'

Met het vallen van het doek werd vanmiddag het bouwbord onthuld van Maggie’s Center Groningen. Op het terrein naast de Protonenbunker bij het UMCG wordt de komende tijd gebouwd aan een bijzonder gebouw dat vanaf volgend voorjaar een plek biedt aan iedereen die te maken krijgt met kanker.

Eerste Maggie's Center in Nederland

In Groningen wordt het eerste Maggie’s Center in Nederland gebouwd. Dit wordt een plek waar (ex)kankerpatiënten en hun naasten terecht kunnen voor praktische, emotionele en sociale steun. Het concept is afkomstig uit Groot Brittannië, waar sinds 1996 verschillende van zulke centra onder architectuur zijn gebouwd. Het doel  is om een omgeving te creëren, waarbij architectuur een belangrijke rol speelt bij het genezingsproces. En dat is wat nu ook in Groningen wordt verwezenlijkt.

maggies center
Maggies onthulling

Healing Environment

De essentie van Healing Environment berust op de gedachte dat de omgeving waarin mensen verblijven van invloed is op hun gezondheid. Dat een goed ontworpen gebouw bijdraagt aan de genezing van de patiënt. Dat is ook zichtbaar in het ontwerp voor Maggie’s Groningen van architect Marlies Rohmer. Het Maggie’s Center is gesitueerd in een park bij het UMCG in Groningen. Landschapsarchitect Piet Oudolf zal het omliggende landschap ontwerpen.

Lokale support

De financiering van Maggie’s Center Groningen is volledig vanuit sponsoring en donaties tot stand gekomen, zo ook voor de nieuwbouw. Nagenoeg alle betrokken bouwpartijen werken hier belangeloos of tegen kostprijs aan mee. Voor de nieuwbouw hebben Groningse bouwbedrijven de handen ineengeslagen. Zo vormen BAM Bouw en Techniek, Trebbe, Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf, Van Wijnen en Homij Installatietechniek één team dat de nieuwbouw realiseert.  Volgens planning zal Maggie’s Center Groningen in het voorjaar van 2024 haar deuren openen.

Voor meer informatie, bekijk ook de website van Maggie's Center