Jan Steenstraat, Steenwijk

Opdrachtgever(s)

  • Woonconcept

Architect(en)

Locatie

  • Steenwijk

Status

  • Gerealiseerd

Duurzaam, gezond en natuurinclusief wonen

Kracht: betaalbaar bouwen, herstructurering, beschikbaar voor een brede doelgroep, samenwerking, Bouwstroom Noord, natuurinclusief, klimaatadaptief

In Steenwijk ontwikkelde Woonconcept samen met Trebbe een nieuwe duurzame, groene en autoluwe buurt in Steenwijk, vanuit Bouwstroom Noord. Daarbij waren betaalbaarheid, inclusiviteit en diversiteit de belangrijkste uitgangspunten.

Levendige, groene wijk

De nieuwe buurt biedt plaats aan zestig woningen aan de Jan Steenstraat, Admiraal de Ruyterstraat en Vondelstraat in Steenwijk.  De nieuwe buurt wordt natuurinclusief. Bij verschillende blokken worden nestkasten geplaatst. Ook worden er groene erfafscheidingen geplaatst. In het plan komt ook een wadi, deze draagt bij aan de klimaatadaptiviteit van het plan.

Variatie voor een aantrekkelijk beeld

Het ontwerp van de woningen is van de hand van DAAD architecten is gevarieerd. Zo zijn er woningen met houten gevelelementen en andere woningen verspringen in het dak. De woningen hebben een voortuin of een 'Delftse stoep'.

 

Jan Steenstraat Steenwijk komt voort uit Bouwstroom Noord

De appartementen maken onderdeel uit van Bouwstroom Noord. Dit is een unieke samenwerking van vijf woningcorporaties en bouwpartijen. Samen bundelen ze woningbouwprojecten, kennis en kunde om passende sociale huurwoningen betaalbaar te houden én de nieuwbouwproductie te realiseren. Ze standaardiseren, evalueren en leren. Zo bouwen ze steeds slimmer en efficiënter.

Deel dit project op social media