Oldenzaal, Gravenweide

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • BPD

Architect(en)

Locatie

  • Oldenzaal

Status

  • Verkoop
  • Gerealiseerd

Oldenzaal, Gravenweide

Kracht: gevelklaar, rijk gedetailleerd, innovatieve installatie

In Oldenzaal, in de wijk De Graven Es realiseert Trebbe samen met BPD het slotstuk; Gravenweide

Gravenweide

Gravenweide bestaat uit veertien twee-onder-één-kapwoningen en vijftien rijwoningen, in verschillende types. De rijwoningen zijn verdeeld over twee blokken, één van acht woningen en één van zeven woningen.

Peters en Lammerink tekende voor het ontwerp van de woningen. Het ontwerp van de woning is afgestemd op de omliggende omgeving, zonder in te boeten op de eigen identiteit van de woningen. De woningen worden uitgevoerd in zachte warme kleuren, okergeel en wit en krijgen verbijzonderingen in de gevel.

Vernieuwing in Gravenweide

De gevels worden voorzien van Gevelklaar. Dit zijn gevels die geprefabriceerd zijn in een fabriek. Dit systeem bestaat uit geïsoleerde prefab gevels met ingestorte kozijnen en keramische steenstrips. Uniek is dat de steenstrips volledig gerobotiseerd worden aangebracht. Hierdoor ontstaat een authentieke gevel waardoor het vertrouwde straatbeeld van gemetselde woningen in tact blijft. Doordat de hele productie in de fabriek bij Spaansen plaatsvindt kan Trebbe sneller en efficiënter bouwen. Naast tijdswinst, levert het bouwen met Gevelklaar meer voordelen op zoals minder overlast voor de omgeving en minder CO²-uitstoot tijdens de bouw door reductie van de transportbewegingen op de bouwplaats. Ook wordt het toenemende tekort aan goede vakmensen ondervangen.

Ook worden de woningen voorzien van een vernieuwend installatieconcept. De woningen krijgen een luchtwarmtepomp. Bijzonder is dat de buitenunit op het dak wordt geplaatst. Zo blijft de tuin vrij van een unit en kan de technische ruimte op de zolder van de woningen worden gerealiseerd.

Er zijn nog enkele woningen beschikbaar, kijk voor meer informatie op: www.nieuwbouw-gravenes.nl

Deel dit project op social media