Woonservice en Trebbe leveren zes en acht woningen in Westerbork op

Eerste Bouwstroom Noord project voor beide partijen voltooid

Na een bouwtijd van zes maanden leverden Woonservice en Trebbe zes levensloopbestendige woningen aan de Lindelaan en acht eengezinswoningen aan de Lindehof in Westerbork op. Dit is het eerste Bouwstroom Noord project voor beide partijen dat nu is opgeleverd.

Lindehof & Lindelaan

DAAD architecten tekende voor het ontwerp van de woningen. Er is gekozen voor stoere baksteenarchitectuur met accenten in het metselwerk. De acht eengezinswoningen verrezen op de plek van de voormalige basisschool aan de Lindehof. De zes woningen aan de Lindelaan zijn levensloopbestendig, dat betekent dat de bewoners op de begane grond wonen, koken, slapen en douchen.

bewoners
Westerbork

Duurzaam & energiezuinig

Alle woningen zijn goed geïsoleerd en worden verwarmd door een warmtepomp. Iedere woning is voorzien van acht zonnepanelen. Door dit uitgekiende installatiesysteem zijn de woningen duurzaam,  energiezuinig en ervaren de bewoners een hoog wooncomfort.

Over de planning

Trebbe startte in juli met de bouw van de woningen. Twee maanden later vierden de bouwplaatsmedewekers samen met Woonservice en Trebbe het hoogste punt. En na een half jaar bouwen zijn de woningen allemaal opgeleverd.

Bouwstroom Noord; bijzondere samenwerking

Wat ook bijzonder is aan de acht en zes woningen in Westerbork is dat dit het eerste project is dat Woonservice en Trebbe samen vanuit Bouwstroom Noord realiseren. Bouwstroom Noord is een unieke samenwerking tussen vijf corporaties en twee bouwbedrijven. Samen willen ze anders en slimmer bouwen, om ervoor te zorgen dat er voldoende, betaalbare en energiezuinige woningen worden gebouwd.