Categorie: E-kracht
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 8-06-2017

“Over vijf jaar herken je Trebbe niet meer…”

Blog Gerrit van Wijgerden, 16 oktober 2012

“Veranderingen vergen iets van je organisatie. Je moet niet schromen om dingen fout te doen. We deden in de bouw al jaren hetzelfde. Het was een kwestie van de trein een duwtje geven en hij liep. Dat gaat niet meer wanneer je besluit je aanpak te veranderen door bijvoorbeeld toepassing van Lean, BIM en ketensamenwerking. Dat is iets nieuws en dat moet je ontdekken. Dan gaat er wel eens iets mis, maar het levert vooral heel veel op. Voor onze medewerkers, voor het bedrijf, maar zeker ook voor de opdrachtgever.”

Aan het woord is Gerrit van Wijgerden, directeur van Trebbe West en tegelijk ook aanspreekpunt bij Trebbe voor alles wat te maken heeft met innovaties. “Het is mijn taak om alle initiatieven vanuit de organisatie te verzamelen en ervoor te zorgen dat interessante ontwikkelingen Trebbe-breed worden opgepakt. Dit zonder dat het ten koste gaat van ons karakter waar onze relaties ons zo om waarderen en waar we zelf ook trots op zijn.”

Ervaren innovator

Van Wijgerden is al achttien jaar directeur bij Trebbe West. Een man met ervaring. Maar ook een man die openstaat voor nieuwe ontwikkelingen. Dat zit in zijn aard. “De eerste vijftien jaar dat ik bij Trebbe zat, is er in de bouw niet veel veranderd. De laatste drie jaren gaan de ontwikkelingen razendsnel. Je kunt het als vervelend ervaren, maar mijn persoonlijke focus ligt op veranderen. Als je kijkt naar de bouw in Nederland, zie je dat veel bedrijven nog op de traditionele wijze werken. Er steken er maar een paar boven het maaiveld uit. En daar willen wij als Trebbe graag bijhoren.”

Spanningsveld

Directeur zijn van Trebbe West en tegelijk de innovator van het bedrijf. Bijt dat elkaar niet? Is het niet zo dat acquisitie altijd voor gaat, ten koste van innovatie? “Dat is inderdaad een spanningsveld. Vooral in deze tijd”, geeft Van Wijgerden toe. “Maar ik vind werken leuk. En het krijgt dan ook altijd een plekje. Bovendien: als je niet verandert, blijf je waar je bent en mis je de boot. Dat willen we koste wat het kost voorkomen.”

Faciliteer je mensen

Luister naar je medewerkers, en vooral ook naar de jonge medewerkers. Dat is volgens de Trebbe-innovator van levensbelang. “Als zij iets willen veranderen en kunnen aantonen waarom dat nodig is, moet je ze daarin faciliteren. En ervoor zorgen dat wat zij ermee bereiken, bekendheid krijgt binnen de gehele organisatie. Ideeën moeten vooral vanaf de werkvloer komen. Waardeer je mensen en geef ze een kans.”

De markt creëren

Waar Trebbe naartoe gaat? “De markt creëren”, dat is de droom van de Trebbe-directeur. “Wat de bouw op dit moment doet, is luisteren naar de markt en erop inspelen. Ofwel productontwikkeling. Het kan ook anders. Je kunt ook iets bedenken waarvan jij denkt dat de markt het wil hebben. Kijk maar eens naar andere marktsegmenten.”

Ik wil een Trebbe-woning!

Van Wijgerden wil van het saaie imago af dat de bouw en daarmee ook het bedrijf Trebbe met zich meedraagt. “Ik zou de merkbeleving van onze producten willen versterken. Het zou prachtig zijn als mensen bewust kiezen voor een Trebbe-woning. Net als iemand die bewust kiest voor een bepaald automerk. Dat betekent niet dat je net als bij auto’s aan de buitenkant moet kunnen zien van welk ‘merk’ de woning is. Ik ben sterk voorstander van kopersspecifieke woningen. De hoge kwaliteit, het soepele proces, het plezierige contact: dat zouden redenen moeten zijn waarom mensen voor een Trebbe-woning kiezen en niet meer anders willen.”

 

Gerrit van Wijgerden Directeur Trebbe West


Contactpersoon: Trebbe algemeen

Email: info@trebbe.nl

De medewerkers van Trebbe staan u graag te woord.

Gerelateerd nieuws