Hoogste punt Ons Boswinkel Enschede

Op dinsdag 21 mei vierden Ons Huis, Dura Vermeer en Trebbe samen met de toekomstige bewoners, omwonenden en andere netwerkpartners het bereiken van het hoogste punt van Ons Boswinkel. Wethouder Jeroen Diepemaat en Yolanda Winkelhorst, directeur-bestuurder van Ons Huis, heetten iedereen welkom en spraken de aanwezigen toe. Yolanda Winkelhorst betrok toekomstige bewoners daarbij actief. Aan het eind van het officiële moment hezen een aantal van hen de vlaggen van de verschillende samenwerkingspartners. Daarmee openden ze de feestelijke middag die het thema 'De vlag kan uit' had.

Jeroen Diepemaat benadrukte het belang van deze nieuwe wijk voor Enschede. “Met deze nieuwe wijk wordt een geheel nieuwe impuls aan dit gebied gegeven. Dat past bij onze ambitie om te blijven bouwen in en aan de stad.”

“Deze wijk biedt straks een fijn thuis aan alle bewoners, jong en oud,” zegt Yolanda Winkelhorst van Ons Huis. “De huizen krijgen nu echt vorm. Daarom is deze mijlpaal vooral voor de toekomstige bewoners heel speciaal. Zij staan vandaag centraal.”

Hein Stooker, directeur bij Trebbe, is trots op deze mijlpaal. "Het is ontzettend mooi dat we mee mogen werken aan deze wijkvernieuwing. Hier in Boswinkel ontstaat een woonmilieu waar gezond en duurzaam wonen hand in hand gaan met een hele prettige leefomgeving die direct al karakter heeft. Ik kijk uit naar de volgende mijlpaal: de oplevering."

vlag hijsen
Vogelvlucht Boswinkel Oost

Bos-winkeltje: een markt voor bewoners en omwonenden

Na de toespraken en het verrichten van de officiële symbolische handeling, werd gezellig nagepraat in de wijk en vond een Bos-winkeltje plaats in de vorm van een markt. Deze markt was speciaal bedoeld voor bewoners en omwonenden en mede verzorgd door de ondernemers uit de wijk.

Op de markt waren meerdere kraampjes te vinden waaraan vlaggenlijnen hingen. Bij de kraam ‘groen en de wijk’ konden bezoekers een kleine giveaway meenemen in de vorm van een plantje, een vogelbol of een insectenhuisje. Bij een andere kraam konden bewoners suggesties inleveren voor passende namen voor de hofjes en appartementencomplexen in de wijk. Ook was er een mini-tentoonstelling over Boswinkel van vroeger naar nu. Tot slot hadden Ons Huis en Incluzio allebei een kraampje waar algemene informatie werd verstrekt. Incluzio ondersteunt buurten en inwoners bij het vergroten van hun veerkracht en nam een deel van de organisatie van de markt op zich. Het was een geslaagde middag.

borrel
boswinkel

Nieuwe diverse wijk in 2025 klaar

Sinds december 2023 zijn alle woningen gesloopt. De verwachting is dat de eerste woningen aan de Kotmanlaan voor de zomer van 2024 worden opgeleverd. Ook de eengezinswoningen aan de Gelderlandstraat en de eerste beneden- bovenwoningen worden in 2024 opgeleverd. Het appartementencomplex aan de Overijssellaan is begin 2025 klaar. In totaal komen er 232 huurwoningen en 49 koopwoningen. Trebbe realiseert hiervan 26 eengezinswoningen bestemd voor de verkoop en 50 beneden-bovenwoningen voor de sociale verhuur. Dura Vermeer Bouw Hengelo bouwt 76 eengezinswoningen, 13 levensloopbestendige woningen en 116 appartementen. Naar verwachting is de hele wijk in 2025 klaar.