Hoogste punt bij ‘De Kaap’

Bouwvakkers aan de stamppot van het Jannes

Er wordt hard gewerkt aan het omvangrijke bouwproject ‘De Kaap’ in het centrum van Hoogeveen en dat resulteerde in het zogenaamde ‘hoogste punt op de bouw’. Aannemer Trebbe  en WVG Ontwikkeling stonden hier op vrijdag 2 december met circa 180 bouwplaatsmedewerkers even bij stil.

Parkeergarage

In de parkeergarage, die straks ruimte biedt aan 483 auto’s, is de onderstempeling verwijderd en worden op dit moment de installaties aangebracht. Binnenkort worden de wanden en vloeren afgewerkt. Dit laatste kan pas van start als het niet te nat is.

Huurappartementen

Het appartementencomplex ‘Kaaplaantje’ voor Woonconcept is grotendeels afgewerkt. Het metselwerk is gereed, het tegelwerk in de natte ruimten is aangebracht en ook de, door de huurders gewenste keukeninvulling is aangebracht. De galerijgevels worden op dit moment voorzien van de gevelbeplating, wat een fraai geheel geeft. Bij appartementencomplex ‘Notaris Mulderstraat’ is de ruwbouw gereed, het dak is dicht en het gevelmetselwerk is grotendeels op hoogte. Binnen is gestart met de binnenwanden en worden de cementdekvloeren aangebracht.

Koopappartementen

De koopappartementen ‘Park Dwingeland’ zijn volop in de ruwbouw. Inmiddels is de vierde verdiepingsvloer gestort en wordt de vorm en de onderdoorgang naar de binnentuin zichtbaar. Er is nog slechts één appartement te koop.

Jannes van der Sleedenhuis

Bij het Jannes van der Sleedenhuis zijn de onderste verdiepingen grotendeels afgebouwd. De omvang en invulling van de zorgappartementen voor cliënten van NNCZ en het ‘herstel hotel’ is hierdoor goed zichtbaar geworden. Het buitenmetselwerk volgt hier de ruwbouw meteen op en dit laatste heeft vrijdag 2 december het hoogste punt bereikt.

Hoogste punt

Traditiegetrouw wordt het hoogste punt in de bouw gevierd. Zo werd ook bij dit complex vrijdag stil gestaan bij dit noemenswaardige ijkpunt. De circa 180 bouwplaatsmedewerkers werden getrakteerd op een stamppotbuffet. Deze werd niet alleen door het Jannes van der Sleedenhuis klaargemaakt, maar ook alvast in het toekomstige restaurant van het Jannes van der Sleedenhuis (De Kaap) geserveerd. Al zat het glas nog niet in de kozijnen en was de temperatuur niet zoals straks in het restaurant, de stamppot smaakte er zeker niet minder om.

Bouwplaatsmedewerkers aan de stamppot

Lees meer over de De Kaap