Het nieuwbouwproject De Kaap bevindt zich op een krappe bouwlocatie in het centrum van Hoogeveen. Daarom is de locatie niet alleen een uitdaging ten aanzien van binnenstedelijk bouwen maar ook moet de logistiek continu met de winkeliers en omwonenden afgestemd worden. Kortom: een bijzonder complexe logistiek, waarvoor we meerdere logistiek plannen hebben opgesteld.

Zo zijn de aan- en afvoerroutes kortgesloten met de gemeente en WVG en ‘just in time’ gepland. Een extra rijbaan wordt hiervoor gecreëerd met een aparte losplaats voor vrachtwagens. Een kraan zorgt ervoor dat de lading uit de wagens op de bouwplaats gelost wordt.

De Kaap is het grootste bouwproject in de gemeente. De belangstelling voor de realisatie bij de inwoners van Hoogeveen is dan ook enorm groot. Daarom stelt Trebbe tijdens de bouw een speciale tribune op. Op hoogte kunnen de toeschouwers dan over de hekken kijken om het verloop van de bouw te volgen.

De Kaap omvat een éénlaagse ondergrondse parkeergarage met hierop gelegen een verzorgingstehuis en twee complexen met appartementen. Verder krijgt het project een openbare binnentuin. En park Dwingeland wordt groter door het uit te breiden over een deel van het dak van de parkeergarage.
De openbare ondergrondse parkeergarage omvat 482 plaatsen. Ook de auto’s van de bewoners kunnen hier geparkeerd worden. Als bovenbouw worden gerealiseerd:

  • Jannes van der Sleedenhuis met 45 zorgeenheden (30 woningen voor lichte zorg, 14 voor zware zorg en 1 voor tijdelijke opvang) en 30 reguliere aanleunappartementen (in twee gebouwen) en 230m2 semicommerciële ruimte;

  • 16 en 22 sociale huurappartementen voor Stichting Woonconcept;

  • 17 koopappartementen en 8 koopwoningen voor WVG.

WVG Ontwikkeling uit Meppel (= voormalig Woonconcept Vastgoed) is opdrachtgever van de parkeergarage en de overige opstallen. WVG Ontwikkeling is de ontwikkelaar van het plan in opdracht van Stichting Woonconcept en de gemeente Hoogeveen. Ook neemt WVG Ontwikkeling zelf een deel van de opstallen voor de koopsector af.

In de media:

Bouwen in het Noorden schreef over De Kaap, Een enorm project nadert zijn voltooiing

Stedenbouw schreef een interessant artikel over De Kaap.

Mooie sfeerimpressie van hoe De Kaap straks eruit komt te zien

RTV Drenthe maakte op 17 augustus 2016 2 opnames bij De Kaap Hoogeveen:

 

Met veel zorg en aandacht voor de omgeving realiseren wij één van de grootste bouwprojecten in het noorden van Nederland.

Pagina's
Vacatures
Downloads
  • {{ page.title }}