Eerste betaalbare woning Nieuwe Fenne opgeleverd

‘Tweeëndertig huishoudens kunnen hier een wooncarrière maken waar dat anders misschien niet had gekund’

 Op 2 maart jl. leverde ontwikkelende bouwer Trebbe de eerste woning van het nieuwe buurtje Nieuw Fenne op. Nieuw Fenne bestaat uit twaalf portiekwoningen, bestemd voor de sociale verhuur door woningcorporatie Domijn en twintig betaalbare koopwoningen. Met de ontwikkeling en bouw van Nieuw Fenne komen Domijn en Trebbe tegemoet aan de almaar toenemende vraag naar betaalbare, complete woningen. De eerste bewoners van Nieuw Fenne ontvingen hun sleutel uit handen van wethouder Jeroen Diepemaat, onder toeziend oog van Rutger Vrielink, manager vastgoed bij woningcorporatie Domijn en Pascal Lutjenhuis, commercieel manager namens Trebbe.

Wethouder Jeroen Diepemaat: “Betaalbare woningen voor starters is de grootste woningmarktuitdaging in van Nederland. Ik ben blij dat Trebbe en Domijn in Enschede met Nieuw Fenne laten zien dat het wel kan!”

Rutger Vrielink, manager vastgoed bij Domijn: “Wij willen onze huurders een passend thuis bieden in een leefbare wijk. Dat is met de portiekwoningen én met het buurtje Nieuw Fenne goed gelukt. Ik ben er trots op dat we samen een fijne, leefbare plek hebben gecreëerd, die bereikbaar is voor een brede doelgroep.”

Pascal Lutjenhuis, commercieel manager bij Trebbe: “Nieuw Fenne is het bewijs dat we nog steeds betaalbare en kwalitatief goede woningen kunnen realiseren. Dat is gelukt dankzij de prettige samenwerking met gemeente Enschede en Domijn. Ik ben ervan overtuigd dat 32 huishoudens hier een heel fijn thuis krijgen.”

Nieuw Fenne opl
Nieuw Fenne

Nieuw Fenne expliciet bedoeld voor jonge gezinnen, starters en alleenstaanden

Aan de Wicher Nijkampstraat en de Tuinbouwstraat in Enschede waar voorheen duplexwoningen stonden, ontwikkelde Trebbe Nieuw Fenne; expliciet bedoeld voor starters, jonge gezinnen en doorstromers. Met inzet van het product PuurWonen en het concept BasisWonen voor corporaties zijn twintig betaalbare koopwoningen en twaalf portiekwoningen ontwikkeld en gebouwd.

Betaalbare woningen snel ontwikkeld en gerealiseerd

De koopwoningen zijn ontwikkeld en gerealiseerd vanuit het product PuurWonen. De portiekwoningen met inzet van het concept BasisWonen voor corporaties. Alle woningen zijn met geïndustrialiseerde elementen gerealiseerd. Zo zijn alle woningen voorzien van GevelKlaar; een kant-en-klare gevel voor de woningen. Dit systeem bestaat uit geïsoleerde prefab gevels met kozijnen en keramische steenstrips. De steenstrips worden volledig gerobotiseerd aangebracht. Ondanks het geautomatiseerde productieproces ontstaat er een authentieke gevel die naadloos past in vertrouwde straatbeeld van gemetselde woningen. Ook is bij de koopwoningen de prefab trapmodule ingezet. De trappen zijn geprefabriceerd en al voorzien van vooraf geïnstalleerde leidingkokers. Op de bouwplaats zijn de modules als één geheel in de woning gehesen en afgemonteerd. Deze geïndustrialiseerde toepassingen dragen bij aan een sneller en efficiënter bouwproces en bieden het hoofd aan de afnemende beschikbaarheid van goede vakmensen. En wanneer de processen efficiënter zijn, uren effectiever ingezet kunnen worden en de doorlooptijd korter is, dan wordt de kostprijs beheersbaar.

Nieuw Fenne; goed ingepast, compleet, betaalbaar en duurzaam

De woningen zijn ontworpen door Peters & Lammerink architecten. Er is gekozen voor een robuuste metselwerkarchitectuur die goed aansluit op de omliggende omgeving en tegelijkertijd hebben de woningen een eigen identiteit. De woningen zijn met een EPC van 0,2 50% duurzamer dan de wettelijke norm, door onder andere optimale isolatie, onderhoudsarme materialen, zonnepanelen en een warmtepomp. Dat betekent betaalbare woonlasten en een hoog wooncomfort.

Ook betaalbare koopwoningen ontwikkelen en realiseren?

Wil je ook betaalbare (koop) woningen realiseren? Bekijk dan PuurWonen; een complete eengezinswoning al beschikbaar vanaf € 195.000,- v.o.n., inclusief grond!