Duinrijk in Almere Duin opgeleverd

’78 huishoudens betrekken nog voor de kerst hun nieuwe thuis’

Trebbe leverde onlangs gebouw Duinrijk in Almere DUIN op aan de Alliantie Ontwikkeling. Duinrijk is een fonkelnieuw appartementencomplex met 78 appartementen bestemd voor sociale verhuur door de Alliantie. Met de oplevering van Duinrijk is ook de sleuteloverdracht van start gegaan en dat betekent dat alle bewoners nog voor de kerst hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe thuis.

Marcel Grootenboer, projectmanager bij de Alliantie Ontwikkeling: “Ondanks de huidige onzekere tijd is het fijn om te zien dat we 78 huishoudens blij hebben kunnen maken met een nieuwe woning in een schitterend gebouw. Dit ‘zusje’ van gebouw De Molenwiek, vanuit onze eerdere samenwerking met Trebbe en hun concept HoogWonen, heeft een geheel eigen en unieke uitstraling gekregen. De samenwerking was wederom succesvol en heeft geleid tot een mooi gebouw met tevreden huurders. En dus een tevreden opdrachtgever.”

Marinus den Harder, directeur bij Trebbe: “De kracht van betaalbaar bouwen zit in een fijne, goede samenwerking en in herhaling. En daarmee bedoel ik herhaling van processen en plattegronden, zonder in te boeten op uitstraling. Dat is met Duinrijk heel erg goed gelukt. Ik kijk uit naar onze volgende samenwerking.”

w3

Over de appartementen

Almere DUIN is het nieuwste plangebied in Almere. DUIN is een bijzondere ontwikkeling. Direct aan het IJmeer, met zicht op Amsterdam. Met echte duinen tot wel 10 meter hoog, bossen en stranden. De 78 appartementen zijn verdeeld over twee bouwdelen bestaande uit vijf en zeven lagen. De appartementen variëren in gebruiksoppervlak tussen 45m2 en 73m2 en zijn daarmee bereikbaar voor een brede doelgroep. De appartementen zijn aangesloten op stadsverwarming. Voor de opwekking van elektriciteit worden zonnepanelen op het dak geplaatst. Eén van de huurders is het expertisecentrum Deskundige Begeleiding Autisme. In 19 appartementen gaan jongvolwassenen met autisme onder begeleiding wonen, een twintigste wordt ingericht voor activiteiten.

Over het ontwerp

Klunder Architecten uit Rotterdam tekent voor het ontwerp. Het gebouw is alzijdig ontworpen, dit betekent dat alle gevels aantrekkelijk zijn ontworpen en een eigen identiteit hebben door de accenten in het metselwerk en de grote raampartijen. Duinrijk bestaat uit twee delen en zijn verbonden door een bijzondere glazen hal, die meerdere verdiepingen beslaat. Dit appartementencomplex gaat naadloos in het landschap op doordat de begane grond deels verzonken is in het landschap. De buitenruimte rondom Duinrijk krijgt veel duingras en groenblijvende bomen.

Over de ontwikkeling en de bouw

Duinrijk is het succesvolle vervolg op – en zusje van - appartementencomplex De Molenwiek, dat Trebbe voor de Alliantie Ontwikkeling ontwikkelde en realiseerde. Zowel De Molenwiek als Duinrijk zijn ontwikkeld en gerealiseerd met HoogWonen, het concept van Trebbe voor gestapelde woning bouw. De bouw van Duinrijk startte in de zomer van 2020 en is nu afgerond.