Woonzorgcomplex De Zuiderhoek/De Gemzen opgeleverd

‘Iedereen verdient een fijn thuis in een zorgzame buurt en dat is goed gelukt’  

Na een bouwtijd van iets meer dan een jaar leverde Trebbe onlangs de vervangende nieuwbouw De Veenkamp, bestaande uit wooncomplex De Zuiderhoek en woonzorgcomplex De Gemzen, op aan Woonzorg Nederland. Nu de gebouwen zijn opgeleverd, kunnen deze worden ingericht en kunnen de bewoners hun intrek nemen.

Over de appartementen De Veenkamp

Op de locatie De Arkel/De Veenkamp aan de Gemzenstraat in Apeldoorn werd eerder de huidige locatie van De Veenkamp gesloopt. Aansluitend startte Trebbe met de realisatie van twee appartementencomplexen, naar een ontwerp van architectenbureau Mecanoo.

Het eerste complex, De Zuiderhoek, beslaat acht bouwlagen en biedt plaats aan 37 zelfstandige huurappartementen bestemd voor senioren. Het tweede complex krijgt de naam De Gemzen, en omvat twee bouwlagen met 34 zorgappartementen en twee buurtkamers voor ouderen met Alzheimer, die niet langer thuis kunnen wonen. De appartementen worden straks door zorgorganisatie Vérian verhuurd. Zij leveren met een vast team op locatie 24 uur per dag zorg en ondersteuning.

De Gemzen apeldoorn
zuiderhoek

Iedereen een fijn thuis

Naast de nieuwbouw van deze twee appartementencomplexen, realiseerde Trebbe ook een gemeenschappelijke recreatieruimte in het bestaande woongebouw De Arkel en is de entree van dit gebouw vernieuwd. “Met het in de verhuur gaan van het laatste gebouw in De Zuiderhoek is het hele project tot een succesvol einde gekomen. Ik ben trots op het resultaat. Iedereen verdient een fijn thuis in een zorgzame buurt en dat is in De Zuiderhoek goed gelukt”, zegt Woonzorg Nederland-bestuursvoorzitter Cees van Boven. Jeroen Gietema, directeur bij Trebbe is trots: “Het gebouw is een verrijking voor de omgeving en haar bewoners. Wij zijn er trots op dat wij hier ons spreekwoordelijke (bouw)steentje aan bij hebben mogen dragen.”

Bijzonder

De vervangende nieuwbouw van De Veenkamp is een bijzonder project om te realiseren. De binnenstedelijke locatie, vroeg om goed uitgewerkte bouwplaatslogistiek. In het gesloopte gebouw van De Veenkamp was een groot vleermuizenverblijf in de gevel opgenomen. In de nieuwbouw is ook weer ruimte gemaakt voor een grootschalig winterverblijf voor deze beschermde diersoort. Ook waren er twee kunstwerken in de oudbouw, die opnieuw een mooie plek hebben gekregen in de nieuwbouw. Zo is het sgrafitto geplaatst in De Gemzen. En is het glaskunstwerk in De Arkel teruggeplaatst.

kunstwerk sgrafito
glaskunstwerk