De Woonplaats en Trebbe realiseren 21 sociale huurwoningen in Newtonpark Enschede

‘Newtonpark: een gevarieerde leefomgeving met woningen voor een brede doelgroep’

Woningcorporatie De Woonplaats en ontwikkelende bouwer Trebbe realiseren 21 sociale huurwoningen in Twekkelerveld Enschede. Om dit voornemen te bekrachtigen ondertekenden Marion Wolters, directeur-bestuurder bij De Woonplaats en Hein Trebbe sr., directeur bij Trebbe de overeenkomst. De huurwoningen maken onderdeel uit van Newtonpark. Dit is een grotere ontwikkeling in Twekkelerveld die naast de sociale huurwoningen ook plaats biedt aan middenhuurwoningen en koopwoningen. Deze bouwt Trebbe voor eigen rekening en risico.

Hein Trebbe sr., directeur bij Trebbe: “Ik ben er buitengewoon blij mee dat we deze gevarieerde leefomgeving in Enschede realiseren. Dit is tenslotte ook de plaats waar ons familiebedrijf haar oorsprong heeft. Met de ondertekening van deze overeenkomst zetten we de volgende stap en kunnen we tempo maken. Snel meer woningen voor een brede doelgroep, dat is het doel.”

Newtonpark Enschede: een fijne plek voor iedereen

Na jaren van leegstand maakt het ROC van Twente plaats voor Newtonpark. De in totaal 94 woningen worden gerealiseerd naar een ontwerp van DAAD architecten. Het ontwerp van de woningen is geïnspireerd op de directe omgeving, er is gekozen voor de jaren 50-stijl ook wel ‘Delftse School’ genoemd. Newtonpark biedt straks plek aan 21 sociale huurwoningen, 19 middenhuurwoningen en 54 koopwoningen in verschillende prijsklassen en verschillende woningtypes.

Exterieur 1
ondertekening

Betaalbare energielast, hoog wooncomfort

De woningen worden hoogwaardig geïsoleerd en gasloos. De woningen krijgen een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming. Dit is een comfortabele installatie. De woningen beschikken straks allemaal over energielabel A, een hoog wooncomfort en een betaalbare energielast.

Snelle realisatie door industrialisatie

De woningen realiseert Trebbe vanuit een vergaande vorm van industrialisatie. Dit betekent dat de woningen snel en kwalitatief hoogwaardig worden gebouwd. Dit mede dankzij geprefabriceerde elementen zoals onder andere de kant-en-klare gevel en geprefabriceerde dakelementen.

Een duurzaam huis in een duurzame omgeving

Een duurzame woning in een duurzame omgeving, dat is Newtonpark Enschede. In Newtonpark is veel aandacht voor groen en rondom de woningen is volop ruimte voor een parkachtige setting. Het park krijgt een groene inrichting en looppaden en is vrij toegankelijk voor bewoners van de woningen in Newtonpark, maar ook de omwonenden in de wijk. Ook krijgt het park een ontmoetingsplek met een natuurlijke speeltuin in het hart van de buurt.

Over de planning van Newtonpark Enschede

Trebbe kocht de locatie van het voormalig ROC in 2020 aan. Binnenkort start de bouw van de sociale huurwoningen en wordt de laatste huurwoning medio 2023 opgeleverd. Als alles volgens planning verloopt start de bouw van de eerste fase van de koopwoningen medio 2023. De verhuur van de sociale huurwoningen loopt via het reguliere woonruimteverdeelsysteem van De Woonplaats en start dit jaar nog. De verkoop van de eerste fase van de koopwoningen startte eind juni, er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Voor meer informatie over de koopwoningen, kijk op nieuwbouwinenschede.nl.