Bouw aardbevingsbestendige woningen De Vlint Groningen officieel gestart

Vrijdag 10 maart jl. hebben kopers van De Vlint officieel de bouw gestart door, na een toespraak van wethouder Roeland van der Schaaf, in de kruipruimte van hun eigen woning een fles met persoonlijke boodschap te begraven. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben zij ook alvast kennis gemaakt met elkaar.

Wethouder Roeland van der Schaaf: ‘We werken er hard aan om verschillende bouwprojecten in de stad zo snel mogelijk op te starten. Ik ben dan ook blij dat er hier in Vinkhuizen weer gebouwd wordt. Zeker ook omdat het gaat om woningen die voldoen aan de normen voor aardbevingsbestendigheid.’

Antje de Groot, directeur Trebbe Oost & Noord: “De kracht van sterke samenwerkingen zien we terug in De Vlint. Door onze goede relatie met de makelaar en de sterke samenwerking met onze co-makers, is het ons gelukt aantrekkelijke, aardbevingsbestendige woningen te ontwikkelen op een mooie locatie.”

De Vlint

De Vlint wordt gerealiseerd aan de rand van de levendige wijk Vinkhuizen in Groningen en omvat de nieuwbouw van 38 woningen die volledig aardbevingsbestendig zijn. De woningen, naar een ontwerp van DE UNIE ARCHITECTEN, zijn rijk gedetailleerd mede door de accenten in de gevels krijgt elke woning een eigen identiteit.

Over de ontwikkeling

De Vlint is een eigen ontwikkeling van Trebbe, die in nauwe samenwerking met de gemeente Groningen tot stand is gekomen. Tijdens de ontwikkeling is er bijzondere aandacht geweest voor een goede aansluiting op de bestaande omgeving en is er veel rekening gehouden met de wensen van toekomstige bewoners. En niet zonder succes, de eerste fase van 20 woningen ging april vorig jaar in verkoop, binnen twee weken waren er 41 inschrijvingen. De tweede fase, bestaande uit de resterende 18 woningen, volgde al snel en was net als de eerste fase binnen vier maanden uitverkocht.

Aardbevingsbestendig

Bijzonder aan het plan is dat alle woningen volledig aardbevingsbestendig zijn. Trebbe heeft samen met de vaste co-makers van Trebbe BasisWonen gezocht naar oplossingen om de woningen aardbevingsbestendig te maken, zonder in te boeten op de architectuur, kwaliteit en comfort van de woningen. Gezamenlijk zijn de wijzigingen uitgewerkt en ingepast binnen het bouwsysteem van BasisWonen.

Over de bouw

De woningen worden volgens BasisWonen, het concept voor grondgebonden woningen gerealiseerd. Naar verwachting worden de woningen het derde kwartaal van dit jaar opgeleverd.