Symbolisch startsein voor de bouw van 64 zorgappartementen

Intensieve samenwerking is het vertrekpunt geweest

Bij locatie Het Hof van TriviumMeulenbeltZorg werd vandaag met het verrichten van een symbolische handeling het startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe ‘vleugel’ met 64 zorgappartementen/studio’s voor verpleeghuisbewoners. Deze nieuwe vleugel komt op het grasveld naast de zij-ingang van Het Hof en krijgt een eigen entree. De bouw van de 64 zorgappartementen is de eerste stap van het vernieuwen en toekomstbestendig maken van locatie Het Hof. Bovendien biedt deze nieuwe vleugel straks op de begane grond plek voor een nieuwe afdeling waar gespecialiseerde en kwalitatief hoogwaardige zorg gaat worden geboden aan bewoners die vanwege dementie probleemgedrag vertonen.

Samen bouwen aan toekomstbestendige zorg

“Deze stap is nodig om locatie Het Hof toekomstbestendig te maken”, vertelt Willy Belshof, Bestuurder bij TMZ. “De locatie is bijna 50 jaar oud en in 2012 voor het laatst gerenoveerd. De locatie is toe aan vernieuwing.” In mei werd dan ook het bouwcontract ondertekend door TMZ, Trebbe en Batenburg Installatietechniek. Achter de schermen werd vervolgens samengewerkt aan de voorbereiding van de bouw, die nu echt van start gaat. Hein Trebbe sr., directeur Trebbe: “De voorbereiding hebben we vanuit een buitengewoon prettige en intensieve samenwerking gezamenlijk vormgegeven. Dit startmoment markeert de volgende fase in de realisatie van deze duurzame zorgappartementen.”

TMZ Hengelo
AI_07

Duurzame appartementen met innovatief energieconcept

Mark Kranenbarg, hoofd vastgoed bij TMZ vertelt: “We gaan het pand verwarmen en koelen met ijs. Onlangs zijn we al gestart met de aanleg van deze ‘ijskelder’. Er wordt een betonnen kelderbak gerealiseerd waarin we water gaan bevriezen en ontdooien. Een volledig gesloten systeem waarbij er geen diepteboringen meer nodig zijn voor bronnen. Het is een bewezen technologie die gebaseerd is op kristallisatie-energie. Dat is de energie die vrijkomt in de overgang van water naar ijs. Door hier gebruik van te maken kunnen we het gebouw op een zeer duurzame manier verwarmen en koelen in combinatie met warmtepompen.” Binnen de locatie kunnen deze eerste stappen rekenen op veel enthousiasme. Leidinggevende Cindy Meijer vertelt: “Vanaf nu gaan de contouren van deze vleugel zichtbaar worden. We vinden het spannend, maar kijken er ook enorm naar uit.”

Nieuwe vleugel draagt bij aan het leveren van hoogwaardige zorg

De extra vleugel – ontworpen door architect Hans Groenewegen - bestaat uit vier woonlagen (4x16 studio’s). Hiervan bieden drie verdiepingen plek aan 48 verpleeghuisbewoners (met een Wlz-indicatie). Afdelingen Tuindorp en Weusthag 1 en 2, die nu in Het Hof verblijven, verhuizen naar deze nieuwe vleugel. Op de begane grond komt een afdeling (voor 16 bewoners met een Wlz-indicatie) waar gespecialiseerde en kwalitatief hoogwaardige zorg wordt geboden aan bewoners die vanwege dementie probleemgedrag vertonen. Deze afdeling krijgt een eigen entree aan de achterzijde. Het is de verwachting dat de nieuwe vleugel over een jaar (september 2023) in gebruik kan worden genomen.