Hengelo 64 zorgplaatsen

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • TriviumMeulenbeltZorg (TMZ)

Architect(en)

Locatie

  • Hengelo

Status

  • Gerealiseerd

64 zorgplaatsen Hengelo

Kracht: intensieve samenwerking, bouwen op zorglocatie, bijzonder installatieconcept, bouwteam

In Hengelo realiseert Trebbe vanuit bouwteam 64  duurzame en toekomstbestendige zorgplaatsen nabij zorglocatie Het Hof. Tegenover het Borsthuis waar tijdens de bouw het zorgproces volledig doorgaat. De opdracht bestond uit twee fasen: Trebbe kreeg eerst opdracht voor de engineeringsfase (uitwerken VO tot DO). En daarna de opdracht voor bouwen (uitwerken DO tot uitvoeringsgereed ontwerp).

Over de nieuwbouw

Het nieuwe, compacte gebouw omvat vier bouwlagen met op elke bouwlaag zestien verpleeghuisplaatsen. Op de begane grond zijn de zestien verpleeghuisplaatsen bestemd voor gespecialiseerde en kwalitatief hoogwaardige zorg die geboden wordt aan bewoners die vanwege dementie probleemgedrag vertonen.

Bijzonder aan de bouw

Bijzonder is dat het zorggebouw uitgerust wordt met een innovatief energieconcept. Het gebouw wordt verwarmd en gekoeld met ijs. In een betonnen kelderbak wordt water bevroren en ontdooid. Hierbij komt kristallisatie-energie vrij en daarmee kan het in combinatie met warmtepompen het gebouw op een duurzame manier worden verwarmd en gekoeld.

De samenwerkingsvorm is ook het vermelden waard. Opdrachtgever TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) werkt samen op coöperatieve basis. Daarom is de bouwteamfase samen met TMZ en Batenburg Techniek doorlopen vanuit een intensieve samenwerking waarbij transparantie en vertrouwen de uitgangspunten waren. In deze samenwerking is Trebbe aangewezen als coördinator in alle fasen.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media