41 appartementen Europaplein Elst klaar voor de toekomst

Vanaf oktober 2020 is er hard gewerkt aan de renovatie van 41 appartementen boven de bibliotheek en de voormalige Aldi op het Europaplein in Elst. Woningcorporatie Mooiland en Trebbe maakten de woningen klaar voor de toekomst. Architectenbureau Sacon uit Zwolle tekende voor het ontwerp voor het complex.

Energetisch en esthetisch

De daken van de appartementen zijn geïsoleerd en voorzien van in totaal 167 zonnepanelen. De gevelkozijnen zijn vervangen en de woningen zijn voorzien van smart-boilers en CO2-gestuurde mechanische ventilatie. Ook de buitenkant van het pand is flink opgeknapt. Het voegwerk en de balkonbalustrades zijn vervangen, privacyschermen zijn geplaatst, de kozijnindeling is aangepast en  de oude leien zijn vervangen door zinken beplating.

Elst 41 app gang 1
Els 41 app trappenhuis
Elst 41 app gang
Elst 41 app gevel

Nieuw elan voor de entree

De bestaande entree, die ongeveer 70 centimeter uit de gevel stak, is vervangen door een transparante vliesgevel. De binnenkant van de entree is opgefrist, met witte gangen, een wit trappenhuis en een honinggele liftschacht. De bruine tegelvloeren in de trappenhuizen zijn vervangen door antraciete tegels, de traphekken en leuningen zijn vervangen door een modernere variant en de vloeren in de gangen kregen nieuw marmoleum.

Tevreden bewoners

We scoorden een 8.5 op bewonerstevredenheid. De vriendelijkheid van de medewerkers scoorde het hoogste, met gemiddeld een 8.8. Een resultaat waar we trots op zijn én waar we het allemaal voor doen.

Samen is alles leuker...

Trebbe werkt vanuit een hechte ketensamenwerking met Mooiland samen aan de verduurzaming van bestaande woningbouw. Met twee bouwstromen doen we dat het hele jaar door. Zo mochten we al honderden woningen toekomstbestendiger en comfortabeler maken. Leuk detail; tegenover deze 41 appartementen maakten we ook 51 appartementen voor Mooiland klaar voor de toekomst.