Zandduin Almere Poort opgeleverd

‘Een project met een gouden randje’

Almere Poort is een nieuwe, duurzame eyecatcher rijker. Trebbe leverde onlangs het laatste appartement van in totaal 38 appartementen op aan de bewoners. Hiermee is na een klein anderhalf jaar bouwen, in opdracht BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, het nieuwe appartementencomplex Zandduin klaar.

Zandduin Almere

Het appartementencomplex Zandduin is onderdeel van Zandpoort en grenst aan Almere Duin. Het duinlandschap wordt bij Zandduin doorgezet, waardoor beide gebieden mooi in elkaar overgaan. Het speels ogende gebouw is ontworpen door MIX Architectuur en gerealiseerd in opdracht van BPD.  Zandduin is het enige gebouw in deze nieuwbouwwijk dat de hoogte in is gegaan en telt tien bouwlagen. Dit betekent dat de toekomstige bewoners hier maximaal genieten van het fantastische uitzicht. Iedere verdieping heeft een eigen bijzondere relatie met de omgeving. Hoe lager, hoe dichterbij de duinen. Hoe hoger, hoe meer er uitgekeken wordt over het landschap.

zandduin2
zandduin1

Duurzaam en hoog wooncomfort voor de bewoner

De 38 appartementen zijn verdeeld in vijf verschillende types, met een vloeroppervlak variërend van 87 m2 tot en met 155 m2. Zo is er een thuis voor een brede doelgroep. Alle appartementen hebben een eigen parkeerplaats. Deze liggen half verdiept, waardoor de auto’s aan het zicht worden onttrokken. Natuurlijk zijn de woningen duurzaam, energiezuinig en onderhoudsarm. De appartementen zijn aangesloten op stadsverwarming en voldoen aan BENG. Dat betekent hoog wooncomfort en een betaalbare energierekening voor de bewoner.

Conceptueel bouwen met een twist

Zandduin is gebaseerd op HoogWonen. Dit is het concept van Trebbe voor gestapelde woningbouw, maar wel met een twist. De uitgangspunten zijn conceptueel, met een vleugje maatwerk. Zo zijn hier gevelbanden in de gevels verwerkt, dat is geen standaard binnen het concept. Ook is bij Zandduin een combinatie van bouwmethodieken toegepast. Omdat het gebouw tien bouwlagen telt, zijn de onderste drie lagen van Zandduin zijn uitgevoerd met in het werk gestort beton. De overige bouwlagen zijn, volgens HoogWonen, met kalkzandsteen gerealiseerd.

zandduin3
zandduin

Een project met een gouden randje

Zandduin is ontwikkeld door BPD. De bouw is ter hand genomen door Trebbe en nam een klein anderhalf jaar in beslag.  Ieder project bijzonder, maar dit project is extra speciaal. Trebbe realiseerde één van de eerste plannen in dit deel van Almere en met Zandduin realiseerde Trebbe ook het sluitstuk van dit deel van Almere.