Trebbe en BPD starten bouw appartementencomplex Zandduin in Almere Poort

‘Wensen voor de toekomst stevig fundament om op te bouwen’

Op 9 november jl. zijn Trebbe en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling gestart met de bouw van Zandduin in Almere Poort. Zandduin biedt straks plaats aan 38 comfortabele en duurzame nieuwbouwappartementen. Om dit bijzondere moment te markeren, vulden de toekomstige bewoners een tijdcapsule met wensen voor de toekomst. Deze werd vervolgens begraven in de fundering van Zandduin door wethouder Julius Lindenbergh, Dick Boekhout, senior ontwikkelingsmanager bij BPD, één van de toekomstige bewoners en Hein Stooker, directeur bij Trebbe.

Wethouder Julius Lindenbergh: "Dit appartementencomplex levert weer 38 woningen op in Almere en draagt hiermee bij aan onze ambitie om tot en met 2030 zo'n 24.500 woningen te bouwen. En dit op een mooie plek in Almere Poort waar groen en gezond wonen de standaard is."

 

Zandduin Almere

Zandduin is onderdeel van Zandpoort en grenst aan Almere Duin. Het duinlandschap wordt bij Zandduin doorgezet, waardoor beide gebieden mooi in elkaar overgaan. Dick Boekhout is blij met het ontwerp, “Het is bij iedere ontwikkeling de uitdaging om op een natuurlijke manier aan te sluiten op de omliggende gebied.” Het speels ogende gebouw is ontworpen door MIX Architectuur en is in deze nieuwbouwwijk het enige gebouw dat de hoogte in gaat. Dit betekent dat de toekomstige bewoners hier maximaal genieten van het fantastische uitzicht. Iedere verdieping heeft een eigen bijzondere relatie met de omgeving. Hoe lager, hoe dichterbij de duinen. Hoe hoger, hoe meer er uitgekeken wordt over het landschap.

Start bouw 38 appartementen Zandduin Almere
Zandduin 38 app1

Duurzaam en comfortabel wonen in Zandduin Almere

Het gebouw bestaat uit elf bouwlagen en biedt ruimte aan 38 appartementen en zijn inmiddels allemaal verkocht. De appartementen worden uitgevoerd in zes verschillende types, met een vloeroppervlak variërend van 87 m2 tot en met 155 m2.  Alle appartementen hebben een eigen parkeerplaats. Deze liggen  half verdiept, waardoor de auto’s aan het zicht worden  onttrokken. De appartementen beschikken allemaal over energielabel A doordat deze goed geïsoleerd zijn, worden aangesloten op het warmtenet en pv-panelen krijgen. De bewoners kennen straks hoog wooncomfort en een betaalbare energielast. Hein Stooker is trots op de start van dit project.  “Ieder project is bijzonder, maar Zandduin is extra speciaal. Wij realiseerden één van de eerste plannen in dit deel van Almere en mogen met Zandduin nu ook het sluitstuk realiseren. En wat voor één. Hier bouwen we aan fijn woongeluk, vanuit een prettige samenwerking.”

 Over de planning

Zandduin is ontwikkeld door BPD. De bouw wordt ter hand genomen door ontwikkelende bouwer Trebbe en neemt in totaal ongeveer anderhalf jaar in beslag. Nu de bouw gestart is, betekent dit dat naar verwachting het eerste kwartaal van 2024 de woningen worden opgeleverd.