Trebbe levert Woonpark Veenderhorst Ede op aan Woonstede

Op 27 juni heeft Trebbe, na een bouwtijd van een half jaar, de tweede fase van Woonpark Veenderhorst Ede aan Woonstede opgeleverd. Hiermee is in een totale bouwtijd van 1,5 jaar de compleet nieuwe buurt Woonpark Veenderhorst gerealiseerd.

Woonpark Veenderhorst

Woonpark Veenderhorst ligt aan de rand van Veldhuizen op de plek waar vroeger de Luynhorstflats stonden. Het woonpark is in opdracht van Woonstede ontworpen door opZoom architecten en bestaat in totaal uit 74 eengezinswoningen en een woontoren met 28 appartementen. De realisatie werd door Trebbe in twee fases uitgevoerd. De eerste fase bestond uit 38 woningen en een woontoren en werd in 2016 opgeleverd. De tweede fase met 36 eengezinswoningen is in januari gestart en is eind juni opgeleverd De sleutels worden nu uitgegeven aan de nieuwe huurders. Op 4 juli krijgen de laatste huurders de sleutel van hun nieuwe woning.

Belangstelling

De ontwikkeling van Woonpark Veenderhorst werd met belangstelling gevolgd door omwonenden en toekomstige bewoners. Dat kon met behulp van de Facebookpagina die door de uitvoerder van Trebbe van updates werd voorzien. In mei kwam ook groep 6 van basisschool de Rots het bouwterrein bezoeken. De kinderen bekeken de woningen met veel belangstelling en kregen een cursus metselen en tegelen.

Parkje

Als alle huurders een beetje zijn gesetteld, wordt door de gemeente samen met de omwonenden van het park bepaald wat er in het parkje komt. De omwonenden krijgen hierover bericht van de gemeente Ede.