Portaal en Trebbe verbeteren 73 woningen in Maarssen

“Comfortabeler, energiezuiniger en klaar voor de komende 35 jaar”

Begin dit jaar is Trebbe in opdracht van Portaal gestart met het verduurzamen van 73 eengezinswoningen aan het Karel Doormanplein en omgeving in Maarssen. Na deze werkzaamheden kunnen de woningen weer 35 jaar mee en hebben huurders meer comfort en zijn de woningen energiezuiniger. De woningen maken een sprong in energielabel naar minimaal A en wanneer de huurder kiest voor zonnepanelen naar label A+. Naar verwachting zijn de werkzaamheden voor de zomer klaar.

Reijnder Jan Spits, manager volkshuisvesting: “Wij vinden het belangrijk dat onze huurders een comfortabele en betaalbare woning hebben. Daarom maken we onze woningen energiezuinig en zorgen we ervoor dat de huurder een deel van het voordeel van de energiewinst krijgt.”

Antje de Groot, directeur bij Trebbe: “De ambitie van Portaal; comfortabele en betaalbare woningen voor de huurders, sluit naadloos aan op de missie van Trebbe BestaandWonen. Het is dan ook fantastisch dat we elkaar hierin weten te vinden en elkaar een stap verder kunnen brengen.”

Comfortabel en energiezuinig

De woningen worden voorzien van een nieuwe buitengevel, voor- en achterdeur en berging. Door het aanbrengen van gevelisolatie, nieuwe geïsoleerde daken en nieuwe kozijnen met isolatieglas maken de woningen een labelsprong naar minimaal label A. Eenenveertig  bewoners kozen voor zonnepanelen waardoor hun woning energielabel A+ krijgt. Na afronding van de werkzaamheden wordt een huurverhoging berekend. Deze bedraagt de helft van de besparing op de energiekosten. Als toilet, badkamer en/of keuken aan vervanging toe zijn, mag de bewoner deze laten vervangen. Deze werkzaamheden vinden niet in alle woningen plaats.