Gemeente Cuijk, Mooiland en Trebbe graven wensen voor de wijk in bij de 27 sociale huurappartementen in De Valuwe Cuijk

‘Speciaal voor de Valuwenezen’

Op 9 maart jl. werd stilgestaan bij de bouw van het project 27 sociale huurappartementen in De Valuwe, Cuijk. Er werd teruggeblikt op een prettige samenwerking tussen onder andere gemeente Cuijk, Mooiland en Trebbe om te komen tot de realisatie van dit appartementencomplex. Een mooi moment dat gemarkeerd werd door Frans Verstegen, gemeente Cuijk, Lisette Willems vanuit de wijkraad De Valuwe, Bart Kivits, directeur vastgoed bij Mooiland en Antje de Groot-Schuttert, directeur bij Trebbe. Gezamenlijk begroeven zij een tijdcapsule met wensen voor de wijk.

Antje de Groot-Schuttert: “Het is een eer om samen te werken met Mooiland in de verduurzaming en de nieuwbouw aan een mooier Cuijk, speciaal voor de Valuwenezen.”

Over het appartementencomplex

Het appartementencomplex wordt gerealiseerd in de wijk De Valuwe in Cuijk. Deze wijk is de afgelopen jaren grondig vernieuwd. Dit gebouw is het laatste project in de wijkvernieuwing. Het appartementencomplex bestaat uit drie bouwlagen, biedt plaats aan 27 sociale huurappartementen en komt direct naast de MFA De Valuwe (Multi Functioneel Accommodatie). Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Peters & Lammerink. Zij zijn erin geslaagd het complex een eigen uitstraling mee te geven zonder de samenhang met de wijk te verliezen. Naar verwachting worden de appartementen in het najaar van 2020 opgeleverd.

Over de appartementen

De 27 appartementen hebben een gebruiksoppervlak van ca. 68 m2. Tijdens de ontwikkeling hebben de BENG-eisen als uitgangspunt gediend. Dit betekent dat het gebouw bijna energieneutraal is en een hoog wooncomfort kent. Dit wordt bereikt doordat het gebouw maximaal wordt geïsoleerd. De appartementen worden verwarmd door vloerverwarming en een luchtwarmtepomp. Voor de opwekking van energie worden pv-panelen op het dak geplaatst.