Bouw eerste en tweede fase Weids Wonen van start

“Samen zijn en samen doen centraal”

Op woensdag 14 november jl. hebben de toekomstige bewoners van Weids Wonen in Dronten onder toeziend oog van wethouder Jaap Oosterveld (gemeente Dronten), Annemieke Both-van Toor (verkoopmanager Synchroon) en Hein Stooker (directeur bij Trebbe) de bouw van hun nieuwe buurt officieel gestart. Zij mochten in de kruipruimte van hun eigen woning een fles met persoonlijke boodschap begraven.

Wethouder Jaap Oosterveld: “Het weidse wonen in Weids Wonen sluit goed aan bij de ruimte die we onze inwoners willen bieden. We hebben die ruimte, we nemen die ruimte. Dat gunnen we ook de nieuwe bewoners die deze nieuwe buurt een gezicht geven.”

Annemieke Both-van Toor: “Mooi om te zien en te horen hoe kopers enthousiast het bouwterrein bekijken, met elkaar kennismaken en toeleven naar wonen in hun ruime, nieuwe huis!”

Hein Stooker: “Samen met Synchroon hebben we inmiddels een langdurige betrokkenheid met Dronten en ontwikkelen er met veel ambitie bijzondere plannen. Ontmoeten loopt als een rode draad door dit plan. Hierdoor ontstaat een toekomstbestendige buurt waarin bewoners – jong en oud – samen wonen. De Hoeves grenzen aan de gemeenschappelijke groene Meent; het centrale hart van het plan. In dit hart komt ‘samen zijn en samen doen’ centraal te staan.”

Over Weids Wonen

Weids Wonen is een uniek project van in totaal 92 woningen in een grote variëteit. Er zijn twee-onder-een kapwoningen en geschakelde woningen in verschillende prijsklassen. Door de grote variëteit van de woningen en verschillende prijsklassen biedt het plan voor elk wat wils, van starter naar doorstromer tot senior. De sfeer is landelijk en gemoedelijk. De fraaie architectuur, geïnspireerd op de Limburgse witte hoeves, de diversiteit in het aanbod en ‘samen zijn en samen doen’ komen centraal te staan in het hart van het plan. Het hart wordt gevormd door het grote gezamenlijke binnenterrein. Hoe het binnenterrein eruit komt te zien? Dat bepalen de bewoners samen.

Weids Wonen in De Gilden

Weids Wonen is gesitueerd aan het water in het deelplan Het Palet. Dit deelplan is de laatste fase en daarmee het sluitstuk van de wijk De Gilden. De Gilden is een verfrissende woonwijk aan de westkant van Dronten en een prachtige wijk om in te wonen. Er is veel ruimte voor openbaar groen, dwars door de wijk heen loopt een centrale wateras en op een steenworp afstand ligt het Wisentbos. De dagelijkse voorzieningen in de wijk zijn goed en dichtbij.

Ook wonen in Weids Wonen?

De bouw van de eerste 52 woningen is gestart. De derde fase omvat 20 woningen, de verkoop is onlangs gestart en verloopt voorspoedig. De vierde, tevens laatste, fase van Weids Wonen bestaat uit 20 woningen, naar verwachting start de verkoop van deze fase eind dit jaar. Geïntereseerden vinden meer informatie via: www.weidswonendronten.nl of kunnen zich melden bij Flipse Makelaardij O.G. (www.flipse.nu) of NBP Makelaardij (www.nbp-makelaardij.eu).

Over de ontwikkeling en de bouw

Samen met Synchroon nam Trebbe de locatie in ontwikkeling. September vorig jaar werd gestart met de verkoop van de eerste fase; 26 woningen. Het volledige project omvat de realisatie van 92 woningen. De woningen zijn ontwikkeld en worden gebouwd volgens BasisWonen, het concept van Trebbe voor grondgebonden woningen. De bouw van de eerste twee fases is in september dit jaar gestart, naar verwachting wordt de laatste woning van deze bouwfase medio volgend jaar opgeleverd.