Onthulling plaquette omlijst voltooiing Spartahof Apeldoorn

‘Spartahof; een fantastische nieuwe woonwijk voor de stad’

Op vrijdag 10 mei jl. hebben bewoners van Spartahof Apeldoorn samen met wijkwethouder Mark Sandmann en Henri Schimmel en Hein Stooker van ontwikkelcombinatie BPD-Trebbe een plaquette onthuld. Deze plaquette met een afbeelding van de heer D.L. Schakel, medeoprichter en directeur van Sparta rijwielen- en motorenfabriek, vormt een blijvende herinnering aan de industriële historie van het gebied.

Wethouder Mark Sandmann “Ik ben blij dat er op deze plek in Apeldoorn weer een mooie invulling is gekomen van het toch wel historische terrein van de voormalige Spartafabriek. Dat is goed voor de leefbaarheid en levendigheid in dit deel van Apeldoorn.”

Hein Stooker en Henri Schimmel namens ontwikkelcombinatie BPD-Trebbe: “Wij zijn er trots op dat we vanuit een fijne samenwerking met de buurt en gemeente dit terrein, dat jarenlang braak heeft gelegen, een passende invulling hebben kunnen geven. De stedenbouw en architectuur is zorgvuldig gekozen met respect voor de industriële historie. Mede door de gunstige ligging ten opzichte van de binnenstad en bosrijke omgeving van Apeldoorn en de vraaggerichte woningen met een modern uitrustingsniveau is dit een fantastische nieuwe woonwijk voor de stad.”

Over Spartahof Apeldoorn

Op het terrein van de voormalige fietsfabriek Sparta in het westen van Apeldoorn verrees in één jaar tijd – nadat het jarenlang heeft braak gelegen – een nieuwe woonwijk bestaande uit 56 woningen. Spartahof is ruim opgezet en de woningen liggen rondom twee hofjes met parkeerplaatsen. Het stedenbouwkundig plan en het landschapsontwerp zijn gemaakt door MTD landschapsarchitecten uit Den Bosch en de woningen zijn ontworpen door architectenbureau Mulleners + Mulleners uit Amsterdam. Geheel in moderne stijl, maar met een knipoog naar de historie van de Spartafabriek.

Over de ontwikkeling

BPD en Trebbe verwierven begin 2016 de locatie vanuit een tender van woningcorporatie Ons Huis Apeldoorn. Aansluitend werd het plan met koopwoningen ontwikkeld en de bestemmingsplanprocedure doorlopen. De verkoop van Spartahof vond gefaseerd plaats en verliep succesvol. Begin juni 2017 startte de verkoop van de eerste fase, de tweede fase startte een maand later. Binnen drie maanden waren alle woningen verkocht, en in één jaar bouwtijd is de gehele wijk gerealiseerd.