Verduurzaming 78 woningen Het Karnhuis Apeldoorn van start

“Een samenwerking met een gouden randje”

Onlangs startten Ons Huis en Trebbe met de verduurzaming van 78 woningen aan Het Karnhuis, Het Bakhuis en De Deel in Apeldoorn. De woningen gaan van Energielabel D naar B of van C naar A en zijn daarmee straks energiezuiniger en beter betaalbaar. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind dit jaar nog gereed.

Prettig en duurzaam wonen

De verduurzaming is de bevestiging van een prettig en intensief samenwerkingstraject tussen Trebbe en Ons Huis. Trebbe nam het ontwerp- en engineeringstraject voor haar rekening en voert de werkzaamheden uit. De woningen worden geschilderd en krijgen dubbelglas en nieuwe kozijnen. Dat laatste is vernieuwend te noemen. Door gebruik te maken van zogenaamde ‘intrekkozijnen’, dat wil zeggen geprefabriceerde kozijnen die in het bestaande kozijn worden geplaatst, beperken Ons Huis en Trebbe de overlast voor de bewoners tot een minimum. De woningen krijgen ook een CO2-gestuurd mechanisch ventilatiesysteem. Dat bespaart niet alleen energie, maar draagt ook bij aan een prettig en gezond leefklimaat. De verwachting is dat de laatste woning nog voor januari 2020 gereed is. Wouter Groenhof, projectleider bij Trebbe BestaandWonen: “Ik vind het fantastisch dat we samen met Ons Huis deze woningen verduurzamen. Dat we ook de ruimte krijgen voor vernieuwing, geeft een gouden randje aan onze samenwerking. Zo ontwikkelen we steeds weer nieuwe producten en werkwijzen waarbij we het comfort en overlastvermindering voor de bewoners tijdens en na de werkzaamheden voorop zetten.”

Luisterend oor

Voor en tijdens de werkzaamheden is er veel aandacht voor bewoners. Zij krijgen persoonlijk uitleg over de werkzaamheden. De woonconsulent van Trebbe is regelmatig in de wijk te vinden en er is een wekelijks inloopspreekuur voor de bewoners. Naast persoonlijke uitleg zet Trebbe een Renovatieplanner in. In deze app, die ook beschikbaar is als papieren kalender, zien bewoners precies wanneer er in hun woning gewerkt wordt en wanneer er overlast wordt verwacht.