Veerkrachtige vrijdag bij Trebbe met Remco Raghunath

Niet alleen privé, maar ook op ons werk hebben we allemaal weleens te maken met kleine en grote problemen, uitdagingen en tegenslagen. Hoe bied je die het hoofd? Wie veerkrachtig is, heeft een bepaalde souplesse in het omgaan met voor- en tegenspoed. In de serie Veerkrachtige vrijdag vertellen medewerkers hoe zij omgaan met de uitdagingen van deze tijd. Vandaag deelt Remco Raghunath, projectontwikkelaar bij Trebbe, wat voor hem veerkracht is en waarom hij het best op zijn plek is bij een ontwikkelende bouwer.

Wat maakt werken bij Trebbe leuk?

Als kind wilde ik al op jonge leeftijd iets doen met huizen, straten en wijken. Ik vond het van jongs af aan al fascinerend hoe een woonwijk ontstaat en die fascinatie heb ik altijd gehouden. Dat is best grappig trouwens, want dat komt echt uit mezelf. Bijna mijn hele familie zit in de brillen. Ik heb altijd stellig aan mijn pad vastgehouden. Dat heeft erin geresulteerd dat ik na de middelbare school MTS bouwkunde koos om daarna nog hbo te doen. Het mooie is dat ik vanuit de MTS bouwkundig een goede basis had meegekregen en in die tijd net het vak ontwikkeling (commerciële bouwkunde) in opkomst was. Dat vond ik ontzettend interessant en heeft raakvlakken met het werk wat ik nu doe. Na mijn hbo kon ik aan de slag bij het bedrijf waar ik ook mijn afstudeerstage heb gedaan. Ik mocht mijn onderzoek ‘ bouwplaatsautomatisering’ uitvoeren en daarnaast kon ik als ontwikkelaar aan de slag. Ik heb daar jaren gewerkt naar volle tevredenheid, totdat het begon te kriebelen. Ik was toe aan een volgende stap.

Vanaf het eerste gesprek heb ik een klik met Trebbe en die is gelukkig ook niet meer weggegaan. Bij dat eerste contact had ik al een vertrouwd en welkom gevoel. Het mooiste aan het werken bij Trebbe vind ik dat je zelf de ruimte krijgt om de functie in te vullen zoals dat goed bij je past. Dat werd me verteld tijdens mijn sollicitatiegesprek en dat blijkt tot op de dag van vandaag geen loze belofte. De cultuur die bij Trebbe heerst is er één die mij past als een handschoen. Er is veel vertrouwen en als er een probleem is dan lossen we het samen op. Ik merk nu ook dat ik heel goed bij een ontwikkelende bouwer pas, beter dan bij een ontwikkelaar. Ik ben heel gevoelig voor het commerciële voortraject, dat vind ik mooi om te doen. Maar ik vind maakbaarheid, kwaliteit voor de langere duur en de binding met de uitvoering ook belangrijk. Bij Trebbe kan ik al die facetten bestrijken doordat ik lang betrokken kan blijven bij onze projecten. Dat is het mooie van Trebbe, het is een veelzijdig bedrijf.”

Hoe lever je vanuit jouw werk jouw bijdrage aan onze ambitie ‘Nederland mooier maken’?

“Wij ontwikkelen woningbouw en combineren dat met de kwaliteiten die al op de locaties aanwezig zijn. Een mooie woning is één, maar een goede omgeving is minstens zo belangrijk. Dat is een belangrijk component binnen de ontwikkelingen van Trebbe; kwaliteit maken en toevoegen en ruimte geven aan behoud van bestaande kwaliteiten. Concreet vind ik Noordwijkerhout echt een goed voorbeeld van onze ambitie. Ik ben ervan overtuigd dat als je daar over een aantal jaar gaat kijken dat iedereen daar met heel veel plezier woont in een duurzame en gezonde wijk.”

Trebbe werkt vanuit drie kernwaarden (betrokken, ondernemend & betrouwbaar) welke spreekt jou het meest aan en hoe geef je daar invulling aan?

“Ik vind alle kernwaarden heel erg goed passen bij Trebbe, maar ook bij mezelf. Betrouwbaarheid spreekt me het meest aan. Voor mij betekent betrouwbaarheid dat je je afspraken nakomt, of ze nu op papier staan of niet. Dat vind ik echt een groot goed in mijn werk, maar ook in mijn privéleven. Eigenlijk is het best jammer dat er nog altijd een gevoel van wantrouwen heerst in onze branche, want dat is niet nodig. Als iedereen doet wat hij zegt en zegt wat hij doet dan denk ik dat we veel sneller het doel bereiken.”

Deze tijd vraagt om veerkracht, wat betekent dit voor jou en hoe geef je daar invulling aan?

“Veerkracht betekent voor mij flexibiliteit. Samen kijken hoe je zo goed mogelijk door kunt gaan en vooruit blijven kijken. Je kunt wel bij de pakken neer gaan zitten, maar dat lost niets op. Dat is niet altijd even gemakkelijk, maar als je je flexibel opstelt dan wordt een periode als deze wel gemakkelijker.”

Wat is jouw veerkrachtige tip?

“Relativeer, maak je niet te druk om zaken waar je geen invloed op hebt. Door mee te bewegen met de nieuwe omstandigheden kun je je gemakkelijker over zaken heen zetten en weer richten op de toekomst.”