Veerkrachtige vrijdag bij Trebbe met Izabella Prusinowski

Niet alleen privé, maar ook op ons werk hebben we allemaal weleens te maken met kleine en grote problemen, uitdagingen en tegenslagen. Hoe bied je die het hoofd? Wie veerkrachtig is, heeft een bepaalde souplesse in het omgaan met voor- en tegenspoed. In de serie Veerkrachtige vrijdag vertellen collega’s hoe zij omgaan met de uitdagingen van deze tijd. Vandaag deelt Izabella Prusinowski, secretariaatsmedewerker bij Trebbe wat voor haar veerkracht is, wat zij belangrijk vindt in haar werk en dat heeft alles te maken met oren en schouders.

Wat maakt werken bij Trebbe leuk?

“Als kind wilde ik altijd doktersassistente worden. Dat wilde ik vooral vanwege het contact met mensen. Om dat te kunnen doen moest ik eerst een andere vervolgopleiding doen. Dat werd die van telefoniste / receptioniste. Die keuze was ook op de wens van het contact met mensen gebaseerd en dat bleek de juiste zijn; ik word er ontzettend blij van als ik mensen verder kan helpen. Na deze opleiding startte ik met de opleiding tot doktersassistente, om verschillende redenen heb ik deze niet afgemaakt. Ik besloot aan het werk te gaan. Na een tijdje begon het te kriebelen en solliciteerde ik via een uitzendbureau bij Trebbe.

Trebbe sprak me direct aan met name vanwege de ‘mannenwereld’, de bouw en de omvang. Het bleek een juiste keuze te zijn, inmiddels werk ik al ruim 18 jaar bij Trebbe. Het mooiste aan mijn werk vind ik het contact met verschillende mensen, zowel met collega’s als klanten, opdrachtgever, bouwpartners en ga zo maar door. Bij Trebbe krijg ik veel vrijheid in mijn werk. Ik vind het fijn dat ik het vertrouwen krijg om mijn werk zelf zo in te vullen zoals ik denk dat het goed is en dat dit ook nooit in twijfel wordt getrokken. Ook de samenhorigheid die er binnen Trebbe heerst maakt dat ik met plezier naar mijn werk ga. Als ik een vraag heb, dan is er altijd wel iemand die mij wil helpen.”

Hoe lever je vanuit jouw werk jouw bijdrage aan onze ambitie ‘Nederland mooier maken’?

“Ik werk natuurlijk niet direct aan de gebouwen die wij realiseren, maar toch lever ik mijn bijdrage op mijn manier. Ik verbind kopers en bedrijven met een glimlach door naar diegene die hen verder kan helpen. Dat ligt ook dicht bij mijn persoonlijke ambitie; mensen verder helpen. Daarnaast ben ik de eerste die telefoontjes filtert. Zo zorg ik ervoor dat mijn collega’s de juiste telefoontjes doorverbonden krijgen, op momenten dat het hen ook goed uitkomt.”

Trebbe werkt vanuit drie kernwaarden (betrokken, ondernemend & betrouwbaar) welke spreekt jou het meest aan en hoe geef je daar invulling aan?

“De kernwaarden herken ik in Trebbe, maar zeker ook in mezelf. Betrouwbaar spreekt met het meest aan. Voor mij staat dat ook voor de goede band die ik met mijn collega’s heb. Alles wat zij mij vertellen, daar ga ik vertrouwelijk mee om. Zo kunnen we er voor elkaar zijn als het even wat minder gaat. Ook betrokken vind ik een hele belangrijke waarde. Voor mij betekent dit dat alles bespreekbaar gemaakt kan worden, maar ook dat je onthoudt wat iemand vertelt en dat je daar zo nu en dan nog eens op terugkomt. Zelf stuur ik dan nog weleens een kaartje naar mijn collega’s of bel ik een keer extra om te vragen hoe het gaat. Zo steken we elkaar ook in lastige tijden een hart onder de riem. Dat wil ik ook graag voor mijn collega’s zijn; een luisterend oor.”

Deze tijd vraagt om veerkracht, wat betekent dit voor jou en hoe geef je daar invulling aan?

“Voor mij betekent veerkracht dat je je niet uit het veld laat staan, ongeacht welke hobbels er op je pad komen. Als mij dit overkomt dan zet ik mijn blik op oneindig en ga ik gewoon door. Ik vind ook dat we daar geen keuze in hebben, gewoon samen de schouders eronder zetten en samen doorgaan. Mijn werk vind ik zo leuk dat het bijna mijn hobby is, dus misschien gaat het veerkrachtig zijn me daardoor ook wel gemakkelijk af.”

Wat is jouw veerkrachtige tip?

“Mijn veerkrachtige tip is: hou in je achterhoofd dat uiteindelijk alles wel goedkomt en ga er gewoon voor.”