Veerkrachtige vrijdag bij Trebbe met Danny Ellen

Niet alleen privé, maar ook op ons werk hebben we allemaal weleens te maken met kleine en grote problemen, uitdagingen en tegenslagen. Hoe bied je die het hoofd? Wie veerkrachtig is, heeft een bepaalde souplesse in het omgaan met voor- en tegenspoed. In de serie Veerkrachtige vrijdag vertellen collega’s hoe zij omgaan met de uitdagingen van deze tijd. Vandaag deelt Danny Ellen, timmerman bij Trebbe wat voor hem veerkracht is, wat hij (niet) met tandartsstoelen heeft en wat hij het belangrijkste vindt in zijn werk, en dat heeft alles te maken met variatie.

Wat maakt werken bij Trebbe leuk?

“Ik wilde altijd al timmerman worden, al zo lang als ik me kan herinneren. Ik wilde dingen bouwen. Als kind timmerde ik al hele hutten. Dat is trouwens best grappig, ik kom uit een echte slopersfamilie, ik wilde als enige iets bouwen en koos dus op de middelbare school voor de tegengestelde richting; het opbouwen van gebouwen. Daarna ben ik vier dagen gaan werken en één dag gaan leren. Zo’n zes jaar werkte ik bij een lokale aannemer. Daarna maakte ik de overstap naar Trebbe. Ik kende iemand die bij Trebbe werkte en hij introduceerde mij. Ik ging aan de slag bij een vaste timmerploeg van in totaal vier mensen.

Dat beviel en bevalt goed want inmiddels werk ik ruim zestien jaar bij Trebbe. Ik heb bij Trebbe in het onderhoud gewerkt, maar ook woningen gerealiseerd. Nu werk ik op de bouwplaats van een ziekenhuis maar ik ben het meest te vinden op de bouwplaatsen van appartementencomplexen. Ik heb ook gewerkt op een bouw waar we een academie voor tandartsen realiseerden. Ik heb nogal angst voor de tandarts en alsof het zo moest zijn; ik werkte daar tussen de tandartsstoelen. Uiteindelijk kwam ik in gesprek met één van de behandelaars daar en besloot ook daar voor een tandbehandeling te gaan, ik ga er nu nog steeds naar de tandarts. Als je me van tevoren had gezegd dat ik op grote bouwplaatsen zou werken dan had ik dat nooit geloofd. Ik wilde altijd van A tot Z alles bouwen. Dat lijkt op een grote bouw lastiger, maar ik vind genoeg vrijheid en variatie in mijn werk. Vrijheid, variatie en verantwoordelijkheid vind ik belangrijk in mijn werk en daarom bevalt het werken bij Trebbe mij ook erg goed. Bij de start van een nieuw project kunnen we meedenken over de bouw en planning. Die verantwoordelijkheid, daar hou ik van en ook dat we onze kennis en ervaring opnieuw in kunnen zetten. Op de bouwplaatsen van Trebbe hangt eigenlijk altijd een goede sfeer, zelf ben ik een allemansvriend dus dat vind ik ook erg belangrijk.”

Hoe lever je vanuit jouw werk jouw bijdrage aan onze ambitie ‘Nederland mooier maken’?

“Als timmerman maken wij de gebouwen die onderdeel zijn van de ambitie. Het zijn gezonde en duurzame gebouwen. Dat vind ik ook mooi, dat we tastbare resultaten neerzetten. Als je dan tegen de oplevering aan zit dan denk ik wel vaak ‘dat staat er mooi bij zeg’. Ik vind ook dat we echt mooie gebouwen neerzetten op plekken die het ook echt nodig hebben. Dan ben ik echt trots op wat we maken.”

Trebbe werkt vanuit drie kernwaarden (betrokken, ondernemend & betrouwbaar) welke spreekt jou het meest aan en hoe geef je daar invulling aan?

“Ondernemend spreekt me het meest aan. Voor mij heeft ondernemend ook te maken met vernieuwen. Trebbe is een bedrijf dat meegaat met de tijd en vernieuwend kan en wil zijn. Daar hou ik wel van. Ik doe dat zelf ook graag en ga graag mee in vernieuwingen. Elk nieuw project is er wel iets vernieuwend of ondernemend te noemen. Nu werk ik met een nieuw type vloer met een nieuwe klem. Een andere keer is er een nieuw hulpmiddel. En op weer een ander project werk je met een nieuwe manier van plannen. De vernieuwingen houden mijn werk leuk want het zorgt voor variatie. Een ander mooi voorbeeld van ondernemend vind ik dat we appartementencomplexen die we in een ketensamenwerking bouwen steeds sneller kunnen bouwen. Ja dingen anders, beter, sneller en mooier doen, dat vind ik ondernemend en dat vind ik mooi om te doen.”

Deze tijd vraagt om veerkracht, wat betekent dit voor jou en hoe geef je daar invulling aan?

“Voor mij is veerkracht zo goed mogelijk blijven doen waar je goed in bent en tegelijkertijd zo goed mogelijk meegaan met de veranderingen die op je afkomen.”

Wat is jouw veerkrachtige tip?

“Blijf plezier houden in je werk. Zorg voor een goede sfeer, doe iedere dag iets leuks en zorg voor afwisseling in je werk. Variatie vind ik het mooiste wat er in het leven is.”