Veerkrachtige vrijdag bij Trebbe met Amber Potze

Niet alleen privé, maar ook op ons werk hebben we allemaal weleens te maken met kleine en grote problemen, uitdagingen en tegenslagen. Hoe bied je die het hoofd? Wie veerkrachtig is, heeft een bepaalde souplesse in het omgaan met voor- en tegenspoed. In de serie Veerkrachtige vrijdag vertellen medewerkers hoe zij omgaan met de uitdagingen van deze tijd. Vandaag deelt Amber Potze, trainee bij Trebbe wat voor haar veerkracht is en wat de huidige tijd met lagere versnellingen te maken heeft.

Wat maakt werken bij Trebbe leuk?

“Als kind wilde ik altijd dierenarts worden. Ik was dikke vrienden met mijn kat en het zorgende aspect sprak me aan. Op de middelbare school bleek dat ik niet zo goed tegen bloed kan, ik moest dus een nieuw plan maken. Ik koos voor facilitymanagement. Ook dit gaat over zorgen en ontzorgen. Na mijn afstuderen ging ik aan de slag als projectmanager bij een schoonmaakbedrijf. Na verloop van tijd nam ik het besluit om te solliciteren naar een plek binnen het traineeship Talent van Noorden. Het tweejarig ontwikkeltraject én de mogelijkheid om bij drie verschillende organisaties in de keuken te kijken sprak me ontzettend aan. Trebbe is één van de bedrijven waar ik mijn traineeship volg, en dat bevalt goed.

Het mooiste aan Trebbe vind ik de ruimte die ik krijg om nieuwe dingen te leren en dat ik daarin heel veel vrijheid krijg. Ik mag in allerlei projecten en zaken meekijken en ook écht meedenken. Binnen Trebbe heerst een cultuur waarbij je volledige vrijheid krijgt en ik kan echt alles zeggen. En dat past goed bij mij, ik wil zelf ook graag waarde toevoegen. De begeleiding binnen Trebbe vind ik goed, ik krijg alle vrijheid maar weet dat er een veilig vangnet is als ik er niet uitkom. Daarnaast vind ik het mooi dat Trebbe heel erg bezig is met de toekomst en vernieuwing, maar dit bedachtzaam doet waardoor je stabiliteit van de onderneming voelt.”

Hoe lever je vanuit jouw werk jouw bijdrage aan onze ambitie ‘Nederland mooier maken’?

“Samen met mijn collega’s houden we processen tegen het licht die onderdeel zijn van de projecten. Die projecten zijn de duurzame en gezonde leefomgevingen. Ik kijk in deze processen mee en kijk door de ogen van de eindgebruiker. Het uiteindelijke doel hiervan is het verhogen van het klanttevredenheidscijfer. Dus indirect lever ik zeker mijn bijdrage aan Nederland mooier maken, door mee te denken in de processen die aan onze projecten ten grondslag liggen.”

Trebbe werkt vanuit drie kernwaarden (betrokken, ondernemend & betrouwbaar) welke spreekt jou het meest aan en hoe geef je daar invulling aan?

“Ik herken de drie kernwaarden in Trebbe. Betrokken spreekt mij het meest aan. Dit past goed bij mijn persoonlijke waarden. Ik vind het heel fijn als ik mijn betrokkenheid kan en mag tonen doordat ik betrokken word in trajecten. Voor mij betekent betrokkenheid dat je je afspraken goed voorbereid, dit vooraf deelt met je collega’s en dat je gemaakte afspraken ook nakomt.”

Deze tijd vraagt om veerkracht, wat betekent dit voor jou en hoe geef je daar invulling aan?

“Voor mij betekent veerkracht dat je meebeweegt op de veranderingen die deze tijd met zich meebrengt en dat je je daarin flexibel opstelt. Ik werk nu al sinds medio maart thuis. Dit vraagt van mij meer initiatief om mijn collega’s digitaal op te zoeken. Maar ik heb ook mijn leefstijl rigoureus aangepakt. Ik benut nu de tijd – die ik anders aan reizen besteedde – aan meer sporten en gezonder eten, zo haal ik alles uit deze tijd wat binnen de grenzen mogelijk is.”

Wat is jouw veerkrachtige tip?

“Voor mijn gevoel is het leven even een versnelling lager gezet, net zoals de maximum snelheid van 130 naar 100 is gegaan. Het viel me op dat ik hierdoor meer tijd heb om even stil te staan en om me heen te kijken. Eigenlijk geldt dit ook voor het leven in deze tijd. Je hebt nu meer tijd om echt eens stil te staan bij wat echt belangrijk is. Pak die kans en kijk vooral naar wat je hebt en waar je blij mee bent.”