Van der Sluis bij Trebbe in huis

‘Van der Sluis en Trebbe kijken letterlijk bij elkaar in de keuken’

Vanaf 16 november is Erik Wijna, werkvoorbereider bij Van der Sluis Technische Bedrijven, één dag per week bij Trebbe op kantoor te vinden. Met het letterlijk in huis halen van een ketenpartner verwachten zowel Trebbe als Van der Sluis de voordelen van co-makership nog beter te benutten.

Van idee naar werkelijkheid

“Het idee is ontstaan tijdens een overleg met onze projectmanagers”, vertelt Marcel Egberink teamleider BasisWonen. Er werd geconstateerd dat ondanks dat er sprake is van een verregaande ketensamenwerking en een goed uitgewerkt concept er toch nog regelmatig ruis op de lijn was. “Met name tijdens de engineeringsfase. Tekeningen die over en weer gingen, mailtjes die niet eenduidig uitlegbaar waren. Kortom; de afstand is af en toe toch nog een struikelblok.”

“We besloten om bij Van der Sluis te peilen of zij open stonden voor een pilot om één dag per week bij ons in huis te werken.” De keuze voor een pilot met Van der Sluis is logisch vindt Marcel. “Bij BasisWonen is de installatietechnische component fors en van grote invloed op het ontwerp en de planning van onze projecten. Daarnaast is Van der Sluis al sinds het begin van BasisWonen co-maker, zij kennen ons concept door en door.”

Toen Marcel Egberink het idee bij Ben Leusink, technisch directeur bij Van der Sluis Technische Bedrijven, inbracht was Leusink direct enthousiast. “Met Trebbe BasisWonen ligt er een prima basis. Maar wij zien ook wel dat als we ons co-makership een stap verder willen brengen, we nog intensiever moeten samenwerken. En dan zit afstand af en toe wel in de weg.” Naast de letterlijke afstand doelt Leusink ook op een figuurlijke afstand. “Via de mail ontstaan snel onduidelijkheden, met het wegnemen van de fysieke afstand verwacht ik dat we nog meer naar elkaar toegroeien en beter leren elkaars taal te spreken.”

De klant, daar gaat het allemaal om

Leusink en Egberink verwachten veel van de pilot. “Met deze pilot verwacht ik dat we nog efficiënter gaan samenwerken en Trebbe een nog beter advies krijgt over de installaties in haar BasisWoningen”, vertelt Leusink. Egberink is het daar roerend mee eens. “Gezamenlijk kunnen we nog beter en sneller inspelen op trends. Zo kunnen we nog beter voldoen aan de wensen van onze klanten en dat is natuurlijk waar het allemaal om draait.”

Unieke kans

En wat Erik Wijna ervan vindt? Hij kijkt naar de Trebbe-dag uit. “Naast alle voordelen die we verwachten te behalen is dit voor mij natuurlijk een unieke kans om eens in de keuken bij een ander bedrijf te kijken.”

 

Op de foto v.l.n.r Erik Wijna (Van der Sluis), Dirk Broekhuis (Trebbe) & Merijn van der Vegt (Trebbe)