Twee projecten van Trebbe genomineerd voor Groninger Architectuurprijs

In Groningen wordt dit jaar weer de architectuurprijs uitgereikt. Twee mooie projecten van Trebbe zijn ingezonden. Er kan gestemd worden op deze projecten voor de publieksprijs. Help onze projecten aan de winst en breng jouw stem uit!

Over de architectuurprijs

De Groninger Architectuurprijs is dé prijs voor goed ontwerp in de gemeente Groningen. Met de prijs wordt aandacht gevraagd voor de kwaliteit van de gebouwde omgeving en het belang van zorgvuldig ontwerp. Op grond van de inzendingen bepalen een vak- en publieksjury hun winnaars: het beste nieuwe bouwwerk van Groningen. De prijzen worden uitgereikt aan de winnende teams van ontwerpers, opdrachtgevers en bouwers.

Stem op onze projecten!

Over de twee projecten

Tractie Groningen

De Grunobuurt in Groningen is al twee decennia verwikkeld in een herontwikkeling. Hoewel in die periode het bouwtempo fluctueerde, heeft de wijkontwikkeling recent een impuls gekregen door een unieke vorm van samenwerking tussen woningcorporatie Nijestee, architectenbureau De Zwarte Hond en Trebbe. Tractie is het derde gebouw in de Grunobuurt dat vanuit deze samenwerking wordt gerealiseerd. Het gebouw varieert in hoogte van drie tot zeven bouwlagen. Kenmerkend voor Tractie is de omloop op de tweede verdieping; die loopt over de gehele gevel door. Hierdoor hebben de aanliggende appartementen buitenruimtes over de volledige breedte van de woning. Het gebouw is opgezet vanuit een heldere en efficiënte structuur. De gevel kent een rustig patroon van verticaal georiënteerde openingen. Samen met een stevige en rijke detaillering – het Gronings detail, resulteert dit in een gebouw met een sterk eigen karakter. Tractie biedt plaats aan 107 appartementen bestemd voor de sociale huur en middenhuur. Op het binnenterrein kan geparkeerd worden door de bewoners.
Tractie2
Tractie header

Woongemeenschap Ebbingehof Groningen

Ebbingehof is gelegen op het voormalige CiBoGa-terrein in Groningen. Hier wordt bovenop één van Nederlands grootste parkeergarages, middenin de binnenstad van Groningen Ebbingekwartier gerealiseerd. Een mooie, hippe, nieuwe wijk. In het Ebbingekwartier heeft ook Ebbingehof een plek. Ebbingehof biedt plaats aan veertig levensloopgeschikte, duurzame appartementen voor de huur. De appartementen variëren in grootte van 60 vierkante meter tot 150 vierkante meter. Zo is er binnen Ebbingehof een passend, nieuw thuis voor iedereen. De bewoners kunnen gebruiken van gemeenschappelijke faciliteiten en voorzieningen zoals onder meer de binnentuin, dakterras en een gemeenschappelijke ruimte die dienst doet als ontmoetingsplek voor de gehele buurt. Ook zijn de bewoners van Ebbingehof nog druk doende om elektrische deelauto’s beschikbaar te maken voor iedereen. Deze gemeenschappelijke voorzieningen zijn dus voor iedereen, maar worden ook onderhouden door iedereen. Het woongebouw is aardbevingsbestendig en bevat zonnepanelen, duurzame materialen en geen gas, maar stadswarmte.

Vind jij dat Ebbingehof de architectuurprijs moet ontvangen? Stem!

ebbingehof binnentuin
ebbingehof gevel