Trebbe start afrondende fase nieuwe wijk De 6 Weesper Straatjes

16 juni jl. is de bouw van de vijfde en laatste fase van De 6 Weesper Straatjes officieel gestart. De kopers hebben, onder het genot van een hapje en drankje, ieder een fles met een persoonlijke boodschap of foto begraven in de kruipruimte van de eigen woning.

Wethouder Joop Overmars, gemeente Weesp: “We zijn trots op dit project dat in zeer korte tijd door de ontwikkelaars ontwikkeld is en ook snel gerealiseerd wordt. Het biedt Weespers maar ook nieuwe Weespers een mooie plek om te wonen. We heten alle nieuwe bewoners  van harte welkom in deze nieuwe buurt en wensen hen alvast veel woonplezier in Weesp. Met de afronding van het project van De 6 Weesper Straatjes eind dit jaar/begin volgend jaar is het gebied tussen de nieuwe brede school Kors Breijer en de nieuwe accommodaties en de sportvelden van de verenigingen straks helemaal af.”

Rob van der Jagt, directeur Trebbe West: “In nog geen jaar tijd een volledige wijk verkopen om deze ook bijzonder snel te realiseren, dat is een prestatie waar we ontzettend trots op zijn. Het bevestigt dat we een plan hebben ontwikkeld waar mensen graag willen wonen. Dit is mede door de fijne samenwerking met gemeente Weesp, collega-ontwikkelaar Leyten en de makelaars De Vuurtoren déMakelaars en Brockhoff Makelaars.”

Over De 6 Weesper Straatjes

De 6 Weesper Straatjes bestaat in totaal uit 133 woningen en is gefaseerd verkocht en wordt gefaseerd gerealiseerd.De vijfde fase van De 6 Weesper Straatjes omvat de laatste 33 woningen waarvan 4 twee-onder-een-kapwoningen 1 vrijstaande woning en 28 rijwoningen uitgevoerd in verschillende types. Door de kleinschalige opzet ontstaat een gemengde en intieme woonbuurt. Om deze woonbuurt haar eigen karakter mee te geven zijn de woningen ontworpen in de jaren 30 stijl, door de rijke detaillering en het ontwerp van twee verschillende architecten, MIII architecten en PBV architecten, ontstaat een gevarieerd en levendig gevelbeeld.

Over de ontwikkeling

De 6 Weesper Straatjes is een gezamenlijke ontwikkeling van Leyten en Trebbe. Eind 2015 werd de locatie in herontwikkeling genomen. De verkoop van het plan liep zeer voorspoedig, de eerste drie fasen, in totaal 60 woningen, waren binnen vier maanden uitverkocht. De vierde fase bestond uit 40 woningen en waren in binnen twee maanden uitverkocht, evenals de vijfde fase. Over de bouw De eerste drie fases zijn in november 2016 in uitvoering genomen en worden nu stuk voor stuk opgeleverd. De bouw van de vierde fase is inmiddels gestart, de eerste woningen worden worden naar verwachting na de zomervakantie opgeleverd. De bouw van de laatste 33 woningen is nu gestart en worden dit jaar nog opgeleverd.