Trebbe start bouw Villapark Florade Enschede

Woensdag 7 september is met het slaan van de eerste paal door Jeroen Hatenboer, wethouder ruimtelijke ontwikkeling bij gemeente Enschede, de bouw van Villapark Florade officieel gestart. Villapark Florade omvat 43 woningen. Bij het officiële moment waren veel kopers aanwezig die daar kennis met elkaar konden maken.

Wethouder Jeroen Hatenboer: ”Als wethouder ben ik van begin af aan betrokken bij Villapark Florade. En ik ben erg blij met deze ontwikkeling. Deze wijk zorgt voor verbinding tussen de omliggende wijken. Overigens heb ik nog nooit meegemaakt dat een woningbouwproject al volledig uitverkocht is terwijl de start bouw nog plaats moet vinden. En dat stemt iedereen tevreden. Het is een nieuwe ontwikkeling, het samenspel waarbij bewoners mee mogen denken en verklaart ook het succes van dit project. Villapark Florade wordt een jonge, dynamische, heel erg leuke wijk.”

Hein Stooker, directeur Trebbe Wonen: “Een succesfactor van Villapark Florade is dat we bij het ontwerp en de ontwikkeling goed hebben geluisterd naar de wensen van toekomstige bewoners. Het resultaat; een ruime, groene wijk met bijzonder ruime en complete woningen. En zoals gebleken gewilde woningen op een geliefde locatie, want de grote belangstelling overtrof onze verwachtingen. In slechts zes maanden waren alle woningen verkocht.”

Over de woningen

Villapark Florade is de wijk die volop in ontwikkeling is, op een prachtige locatie bij Stokhorst. Hier komen 43 luxe, zeer ruime koopwoningen in een mix van een karakteristieke jaren ’20 en ’30 architectuur. Villapark omvat 7 vrijstaande woningen, 12 twee-onder-een-kapwoningen en 24 herenhuizen in een parkachtige omgeving. Om een levendig straatbeeld te creëren werden de woningen ontworpen door twee architecten, Geesink Weusten Architecten en Peters & Lammertink Architecten, elk met een eigen signatuur.

Over de ontwikkeling

Villapark Florade is een eigen ontwikkeling van Trebbe. Eind 2014 kocht Trebbe de locatie aan. Begin 2015 werd gestart met de planuitwerking. Tijdens de ontwikkeling is er veel rekening gehouden met de wensen van toekomstige bewoners. Naar aanleiding van uitgevoerde enquêtes onder geïnteresseerden is medio 2015 het plan aangepast. Zo werden er vrijstaande woningen aan het plan toegevoegd en werden twee-onder-een kapwoningen ruimer van opzet. Mede door de wensen van toekomstige bewoners voorop te zetten bij de ontwikkeling verliep de verkoop zeer voorspoedig. De eerste fase van 25 woningen werd in drie maanden verkocht. De tweede fase, bestaande uit de resterende 18 woningen werd in twee maanden verkocht.

Over de bouw

In tegenstelling tot de verkoop, welke in twee fases plaats vond, worden de 43 woningen in één fase gerealiseerd. De eerste woningen worden naar verwachting rond de jaarwisseling 2016 opgeleverd, de laatste woningen worden begin 2017 opgeleverd.

Over Trebbe

Trebbe is een dienstverlenende bouwer. Van planontwikkeling tot en met oplevering en meerjarig onderhoud. Van nieuwbouw tot renovatie in woningbouw en utiliteitsbouw. We werken aan resultaten die voldoen aan de verwachting van onze klanten. De kracht en ervaring van ruim een eeuw bouwhistorie gebruiken wij als fundament voor een toekomst waarin mensen, materialen en hun omgeving in balans zijn. We kijken voortdurend naar de wereld om ons heen en passen onze werkwijze daarop aan. Dat noemen wij bouwen met perspectief!