Trebbe start bouw Landgoed in den Houte Noordwijkerhout

Trebbe is gestart met de bouw van Anemoon, een appartementencomplex dat plaats biedt aan 42 appartementen in Landgoed in den Houte in Noordwijkerhout. De appartementen zijn bestemd voor de verhuur door GGZ Rivierduinen. Naar verwachting wordt het appartementencomplex eind 2021 opgeleverd.

Jan Kroes, directeur algemene zaken Herstelvoorzieningen bij GGZ Rivierduinen: ‘’Wij zijn enorm blij dat wij straks kunnen beschikken over een nieuw gebouw voor onze cliënten. Als GGZ Rivierduinen hebben wij de ambitie om een omgeving te creëren die precies aansluit bij onze visie op wonen en verblijven. Samen met Novaform / Trebbe konden wij dit realiseren op deze nieuwe locatie. Het is echt een plek waar onze bewoners straks comfortabel kunnen verblijven en van waaruit zij optimaal kunnen werken aan hun herstel.”

Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe: “Dit traject binnen de gebiedsontwikkeling Landgoed in den Houte van Ontwikkelingscombinatie Novaform / Trebbe laat zich vatten in één woord: samenwerking. Vanuit een goede samenwerking binnen de ontwikkelingscombinatie is met GGZ Rivierduinen Anemoon ontwikkeld. Zo wordt Landgoed in den Houte een wijk met een mooie mix aan doelgroepen en bereikbaar voor iedereen.”

Over de appartementen

Het nieuwe appartementencomplex is gesitueerd in de omvangrijke nieuwe ontwikkeling Landgoed in den Houte in Noordwijkerhout, omvat vier bouwlagen en biedt ruimte aan 42 appartementen. De tweekamerappartementen hebben een gebruiksoppervlak van 45 m2 en zijn daarmee bereikbaar voor een brede doelgroep. Met een EPC van 0,26 kan het complex zeer duurzaam worden genoemd.

KOW Architecten uit Eindhoven tekende voor het ontwerp van het appartementengebouw. Het gebouw is alzijdig ontworpen met een centrale corridorontsluiting. Door op strategische plaatsen de bovenste verdieping terug te laten springen ontstaat er ruimte voor gemeenschappelijke dakterrassen. De gemeenschappelijke woonkamers op andere verdiepingen hebben toegang tot een balkon. De architectuur is geïnspireerd op de historie van de Bollenschuren die eigen zijn voor deze streek. Het bakstenen gebouw heeft een stoere, enigszins industriële uitstraling met sprongen in de gevel en verbijzonderingen in het metselwerk.

Over de ontwikkeling en bouw

Ontwikkelingscombinatie Novaform / Trebbe nam de ontwikkeling begin 2019 ter hand. Vanuit een intensieve samenwerking met GGZ Rivierduinen en met de inzet van het concept Trebbe HoogWonen is een efficiënte ontwikkelperiode doorlopen, waarbij het Programma van Eisen van GGZ Rivierduinen ingepast werd. De bouw is inmiddels gestart, naar verwachting wordt eind 2021 het appartementencomplex opgeleverd.

Over Landgoed in den Houte

Landgoed in den Houte is gesitueerd op het Bavo-terrein deed in de periode 1914-2014 precies een eeuw lang dienst als psychiatrisch ziekenhuisterrein. ‘De Bavo’ was een belangrijke werkgever en economische factor in Noordwijkerhout, totdat het terrein voor de zorg niet langer nodig was. Door de herontwikkeling naar een groen woonmilieu met een grote diversiteit aan woningen zal het Bavo-terrein weer blijvend waarde toevoegen aan de kern van Noordwijkerhout. Kijk voor meer informatie op www.landgoedindenhoute.nl.