Trebbe start bouw 36 appartementen ‘t Bovenhuys Houten

Maandag 11 maart startte Trebbe de heiwerkzaamheden voor de nieuwbouw van 36 appartementen ‘t Bovenhuys in Houten in opdracht van Over-IJssel 1882 Investment. De bouw neemt naar verwachting circa elf maanden in beslag en de appartementen zijn bestemd voor de vrije sector huur.

Wim van den Pol, directeur bij Van den Pol Elektrotechniek, namens Over-IJssel 1882 Investment: “In Houten stond dit kantoorgebouw van 3.500 m2 al acht jaar leeg, en de gemeente werkte graag mee aan bestemmingswijziging naar wonen voor middeldure huur. Als elektrotechnisch specialist was het fijn om met een goed team van Trebbe nu eens als opdrachtgever te kunnen werken, en samen een goed concept voor middeldure huur, met z’n eigen kenmerken, in de markt te zetten.”

Johan Bombach, directeur bij Trebbe: “De eerste paal van ‘t Bovenhuys is meer dan alleen een tastbare overgang naar een nieuwe fase. In dit project is de eerste paal het bewijs dat als je deelt je ook vermenigvuldigt. Een co-maker die zo gelooft in het concept dat hij het zelf ook afneemt, dat is een ultiem compliment naar ons team HoogWonen en naar Trebbe.”

Over ‘t Bovenhuys

Op de voormalige kantoorlocatie aan de Kokermolen 10-80 in de wijk Molenzoom in Houten verrijst het komende jaar het nieuwe appartementencomplex ‘t Bovenhuys. Het vijf lagen tellende gebouw biedt plaats aan 36 twee- en driekamerappartementen. Het complex is volledig gasloos en voorzien van goede isolatie en HR++-glas. Een buitenluchtwarmtepomp zorgt voor de verwarming van het gebouw, voor de stroomopwekking worden in totaal ca. 70 pv-panelen geplaatst. De appartementen zijn hoogwaardig afgewerkt en voorzien van vloerverwarming, een luxe keuken inclusief inbouwapparatuur, luxe badkamer en zonwering.

Uniek

Bijzonder aan dit project is dat de opdrachtgever eveneens co-maker is van Trebbe HoogWonen. Naar aanleiding van co-makergesprekken bracht Van den Pol Elektrotechniek de locatie aan de Kokermolen ter sprake. In eerste instantie was hiervoor een transformatie beoogd, na onderzoek met inzet van het concept Trebbe HoogWonen bleek sloop/nieuwbouw aantrekkelijker.

Over de ontwikkeling en de bouw

Trebbe is verantwoordelijk voor de sloop van het voormalige kantoor en de ontwikkeling en nieuwbouw van ‘t Bovenhuys. De sloopwerkzaamheden startten eind 2018 en zijn begin 2019 afgerond. Na het bouwrijp maken is begin maart de eerste paal geslagen. Naar verwachting wordt begin 2020 het complex opgeleverd. Trebbe ontwikkelde en realiseert ‘t Bovenhuys met haar concept HoogWonen. Een vaste basis voor appartementengebouwen met als voordelen snelle prijsvorming, vaste bouwkosten, keuze in energieconcept, een voorspelbaar proces en een hogere kwaliteit door te werken met vaste co-makers.

Over de verhuur

Belangstellenden die op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen en start verhuur kunnen zich melden bij Gevaert Makelaardij in Houten, 030 633 99 99, www.gevaerthouten.nl