Bouw 26 appartementen Lent onlangs gestart

Onlangs boorde Trebbe de palen voor de realisatie van 26 appartementen in Lent bij Nijmegen. Trebbe ontwikkelde en realiseert het appartementencomplex in opdracht van Newomij.

Erik-Jan Bulstra, ceo Newomij: “De woningen in deze regio zijn een mooie aanvulling op onze bestaande portefeuille en deze acquisitie past binnen onze visie en strategie om nieuwbouw te verwerven op aantrekkelijke locaties. Hans Janssen Garantiemakelaars heeft de aankoop begeleid.”

Marcel Trienen, directeur Trebbe Wonen:“Het appartementenplan is het laatste bouwplan in een mooie reeks, die Trebbe in Laauwik heeft mogen ontwikkelen en realiseren. Als het plan wordt opgeleverd, is Laauwik zo ongeveer “af” en verleggen wij onze aandacht naar andere locaties in het Nijmeegse.

De 26 appartementen markeren in die zin een bijzonder “momentum” voor Trebbe. Ook het product is bijzonder. We ontwikkelden en bouwden in De Waalsprong al enkele projecten met grondgebonden woningen in de vrije sector, maar nog geen appartementen. We zijn dus blij met de mogelijkheid die ons hier geboden werd.”

Het plan Waalsprong, Eiland van Laauwik

Waalsprong is het nieuwste stadsdeel van Nijmegen, bestaande uit drie woonkernen. De wijk is tegen het oude dorpskern van Lent aan gebouwd. In deze wijk zijn voornamelijk (starters)woningen in het koopsegment gerealiseerd. Daarnaast is er een klein aanbod aan huurwoningen. Het complex wordt gerealiseerd in het deelplan Eiland van Laauwik, een mooie groene buurt in Lent. Met de realisatie van dit appartementencomplex kunnen nu ook mensen op het Eiland van Laauwik terecht voor een appartement in de vrije sector huur.

Het appartementencomplex

Het ontwerp van het gebouw is van de hand van Frank Willems Architecten. Zij zijn erin geslaagd een aantrekkelijk gebouw te ontwerpen. De gevel is opvallend mede door de spannende details en kleuraccenten. Het gebouw is bijzonder duurzaam door de pv-panelen op het dak en aansluiting op de stadsverwarming. Het plan omvat in totaal 26 appartementen, verdeeld over vijf bouwlagen, en 26 openbare parkeerplaatsen op straatniveau. De appartementen krijgen een oppervlakte van gemiddeld 74m² en worden zeer hoogwaardig afgewerkt.

Over de bouw

Het appartementencomplex wordt uitgevoerd volgens HoogWonen, het concept van Trebbe voor appartementen. Naar verwachtingen worden de appartementen het laatste kwartaal van 2017 opgeleverd.