Trebbe realiseert Polderzoom Aalsmeer

Woensdag 21 december 2016 ondertekenden Bohemen BV – Ruimte in ontwikkeling, Trebbe en belegger MN Services NV een overeenkomst om 37 grondgebonden huurwoningen en 51 appartementen voor sociale huur te realiseren in deelgebied Polderzoom te Aalsmeer.

Over Polderzoom Aalsmeer

Dicht bij het centrum van Aalsmeer en het Gemeentehuis komen in Polderzoom een aantal nieuwe woonbuurtjes met een dorps karakter. Deze ontwikkeling ziet toe op de realisatie van 37 huurwoningen met tuin en 51 appartementen verdeeld over twee complexen, bestemd voor de sociale huur. De woningen en appartementen zijn gesitueerd rondom een hofje.

Over de ontwikkeling

Bohemen ontwikkelde het plangebied. “Mede dankzij de samenwerking met de gemeente kan in 2017 voortvarend de volgende stap gezet worden met de ontwikkelingen rond de oude N201 in Aalsmeer, om zo de twee delen van het dorp aan elkaar te smeden.”, aldus Stan Roestenberg van Bohemen. “Samen met Trebbe en MN voegen we weer een stukje woonkwaliteit aan Aalsmeer toe. Dat een particuliere belegger als MN investeert in sociale huurwoningen maakt dit project ook bijzonder.”

Om het hofje een eigen identiteit mee te geven zijn de woningen en appartmenten ontworpen, door Hans Been Architecten, in een vriendelijke, rijk gedetailleerde stijl. Binnen het ontwerp is er samenhang gezocht tussen de woningen, de appartementen en de locatie. Door de rijke detaillering, warme kleuren van de gevels en de witte kozijnen krijgt het hofje een vriendelijk, eigentijds beeld dat warmte en geborgenheid uitstraalt.

Over de bouw

Trebbe tekent voor de realisatie van de woningen en de twee appartementencomplexen. De woningen worden uitgevoerd volgens BasisWonen, het concept van Trebbe voor grondgebonden woningen. De appartementen worden gerealiseerd met HoogWonen, het concept van Trebbe voor appartementen. De bouw start naar verwachting medio maart 2017, de eerste woning wordt in het derde kwartaal van 2017 opgeleverd. Het totale project wordt in het eerste kwartaal van 2018 opgeleverd.