Eind juni werd er in Zwolle de Architectuur Biënnale georganiseerd door onder andere het Zwols Architectuur Podium en Club Cele. Het thema dit jaar: ‘Stad in Beweging’. In aansluiting op hierop hebben 10 Zwolse architecten de handen ineengeslagen om gelijktijdig met dit evemenent een architectonische beleving te geven aan de stad.

Over de brug

De architecten kwamen over de brug, met het bruggenproject. Drie bestaande voetgangersbruggen, belangrijk voor de Zwolse binnenstad, getransformeerd naar een ware beleving. De Kerkbrug, het Pelserbrugje en de Rodetorenbrug kregen een andere verschijningsvorm. Er werd zelfs een vierde toegevoegd; de onzichtbare brug.

Oog voor de wereld om ons heen

Trebbe heeft oog voor de wereld om haar heen. Maatschappelijke, plaatselijke initiatieven ondersteunen wij graag. Voor deze Biënnale hebben wij ons aangesloten bij bdg architecten uit Zwolle. bdg transformeerde De Kerkbrug met een waaier van houten lamellen. Deze lamellen zorgen voor een geheel nieuw perspectief. Zowel op als van de brug. Voor de transformatie van De Kerkbrug werd er samengewerkt met Ad Mars, bdg, studenten van Landstede en het Greijdanus College. Aberson en Raab Karcher sponsorden de materialen.

Inmiddels zijn de bruggen weer terug gebracht naar hun oorspronkelijke vorm. De toegepaste materialen zijn na afloop aangeboden aan de bouwhal voor tweedehands bouwmaterialen. Op deze wijze gaat er niets verloren en krijgt de tijdelijke brug weer een nieuwe bestemming.

Een sfeerimpressie van de Biënnale: