Trebbe moderniseert 88 appartementen Apeldoorn voor Ons Huis Apeldoorn

Onlangs is gestart met de modernisatie en verduurzaming van vier appartementengebouwen aan de Kil, Lek- en Rijnstraat in Apeldoorn. Na de werkzaamheden zijn de 88 appartementen energiezuinig en klaar voor de toekomst.

Over de 88 appartementen

“De oorspronkelijke plannen, sloop en vervangende nieuwbouw, voor de vier gebouwen waren door Ons Huis opgeschort. In de tussentijd werden de appartementen tijdelijk verhuurd. De veranderde woningmarkt laat zien dat er behoefte is aan betaalbare appartementen voor de groeiende doelgroep van kleine huishoudens. Om die reden zijn de sloopplannen herzien en werken we samen met Trebbe aan energiezuinige betaalbare woningen.” vertelt Jeroen Knoop, projectcoördinator Ons Huis Apeldoorn.

Over de modernisatie

De portiekflats uit 1965 worden grondig aangepakt, naar een ontwerp van A3 Architecten. Het dak, een gedeelte van de puien en balkons worden vervangen. Ook worden de woningen van binnen aangepakt. Een nieuwe keuken, toilet en badkamer maken onderdeel uit van de werkzaamheden. Daarnaast is er een plan gemaakt voor de nieuwe inrichting van het buitenterrein. De flats worden op deze manier klaargemaakt voor de komende 25 jaar.

“Met Ons Huis Apeldoorn hebben wij tijdens de bouwteamfase bijzonder prettig samengewerkt. We hebben samen goede keuzes gemaakt op het gebied van betaalbaarheid, energiebesparing en comfort voor de toekomstige bewoners.” vertelt Wouter Huuskes, teamleider BestaandWonen Trebbe. “Eind november is gestart met de werkzaamheden, naar verwachting kunnen de nieuwe bewoners nog voor de zomer hun intrek nemen in de gerenoveerde appartementen.”