Trebbe levert laatste woning Loovelden Huissen op

Vrijdag 16 oktober jl. leverden gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) en ontwikkelende bouwer Trebbe de laatste woning op in Huissens Hoogh, het laatste deelplan van de nieuwe wijk Loovelden. Huissens Hoogh omvat 91 koopwoningen en werd gerealiseerd in krap anderhalf jaar bouwtijd. Luuk van Werven, uitvoerder bij Trebbe, reikte namens BPD en Trebbe de laatste huissleutel uit aan de bewoners.

Henri Schimmel, ontwikkelingsmanager bij BPD: “Jarenlang hebben wij met Loovelden continue invulling gegeven aan de vernieuwing van en doorstroming in de Huissense woningmarkt. Gezien de ligging in de landelijk sterke regio Arnhem-Nijmegen en de perfecte woonkwaliteiten van Huissen, hebben wij deze nieuwe wijk voortvarend kunnen ontwikkelen. De samenwerking met professionele en vertrouwde partners als Trebbe is daarbij essentieel geweest.”

Johan Bombach, directeur bij Trebbe: “Elf jaar hebben we vanuit een prettige samenwerking met BPD gebouwd aan Loovelden. Huissens Hoogh is voor mij het bewijs van alle voordelen die een langjarige samenwerking met zich meebrengt. We hebben deze laatste fase in een ongekend hoog tempo gerealiseerd, met een hoge kwaliteit en een hoge klanttevredenheid. Daar ben ik trots op.”

Over Loovelden Huissen

Huissen valt onder de gemeente Lingewaard en heeft een rijke historie. Die gaat terug tot in de vroege middeleeuwen en de Romeinse tijd. De oude wegen in Loovelden zijn waarschijnlijk een onderdeel geweest van de Romeinse grens (Limes). In de 20e eeuw voert glastuinbouw hier de boventoon. In een streekvisie werd opgenomen dat de politiek de glastuinbouw ging bundelen in de regio Bergerden. In Huissen kwam hierdoor ruimte vrij. De gemeente gaf hier de bestemming woningbouw aan. Zo is Loovelden ontstaan, de jongste uitbreidingswijk van Huissen. Trebbe realiseerde hier in samenwerking met BPD 437 woningen verdeeld over meerdere deelplannen.

Gefaseerd woningen realiseren voor een brede doelgroep

In 2009 startte Trebbe met hun eerste deelplan in Loovelden; 74 woningen Tuindorp West. In de jaren die volgden zijn gezamenlijk in totaal dertien deelplannen gerealiseerd. Deze deelplannen omvatten een grote diversiteit aan woningtypes zoals rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en bungalows. Er werkten vier verschillende architectenbureaus aan de deelplannen. Peter & Lammerink Architecten uit Hengelo, Hans Been Architecten uit Amerongen, Mulleners + Mulleners uit Amsterdam en Cocoon Architecten uit Genk zorgden voor een gevarieerd en aantrekkelijk gevelbeeld in Loovelden. Doordat er woningen voor de sociale huur, beleggershuur en de koopmarkt zijn gerealiseerd, is Loovelden een wijk geworden die bereikbaar is voor een brede doelgroep.

Het sluitstuk Huissens Hoogh

Huissens Hoogh is het laatste deelplan in de wijk Loovelden en daarmee het sluitstuk. Dit deelplan omvat in totaal 91 koopwoningen, naar een ontwerp van Mulleners + Mulleners uit Amsterdam. De woningen, zowel rijwoningen als twee-onder-één-kapwoningen, werden in drie fases verkocht en opeenvolgend gerealiseerd. De bouw van de eerste fase startte in maart 2019, de laatste woning van de laatste fase is krap anderhalf jaar later in oktober 2020 opgeleverd.