Trebbe levert appartementencomplex Dok15 Buiksloterham Amsterdam op aan opdrachtgever

“Dok15 geeft invulling aan vraag naar appartementen in vrije sector huur”

Onlangs leverde Trebbe het appartementencomplex Dok15 in Buiksloterham te Amsterdam op aan de opdrachtgever. Met het nieuwe, gasloze appartementencomplex, dat plaats biedt aan 35 appartementen, wordt invulling gegeven aan de vraag naar toekomstbestendige appartementen bestemd voor de vrije sector huur.

De private belegger: “Wij hebben al meerdere ontwikkelingen met Trebbe gerealiseerd en ook bij dit project kunnen we weer terugkijken op een prettige samenwerking met het uitvoeringsteam van Trebbe. Wij zijn verheugd dit prachtige appartementencomplex, dat zeer mooi is gelegen in het plangebied Buiksloterham & Co., toe te kunnen voegen aan onze woningportefeuille en wij kijken dan ook uit naar mogelijke toekomstige projecten met Trebbe.”

Over het ontwerp

Dok15 omvat zeven bouwlagen die samen plaats bieden aan 35 appartementen en een commerciële ruimte en is door Trebbe ontwikkeld en gerealiseerd in de nieuwe wijk Buiksloterham & Co. Het gebouw is met veel zorg ontworpen door WE architecten uit Amsterdam. De positie op de hoek van het plan Cityplots in Buiksloterham, als eerste zichtbaar vanaf de brug, vraagt om een baken. Een gemetselde grid-gevel verbindt de 35 woningen tot een pakhuisachtig gebouw, wat goed past in het industriële gebied. Binnen het grid is een duidelijk onderscheid gemaakt tussen een robuuste vierlaagse plint met daarboven een elegante volume met transparante ‘loft-woningen’. Het onderscheid sluit aan bij de omgeving waarbij de plinthoogte dezelfde is als de belendende gebouwen en de ‘opbouw’ een baken is dat als hoekpunt van de wijk is te herkennen. De woningen omsluiten een binnentuin. Om een bijdrage te leveren aan het bufferen van het hemelwater, zal het water van de daken afgevoerd worden naar de binnentuin. Daar wordt het opgevangen in een soort wadi’s, zodat het vertraagd naar de goten in de openbare ruimte wordt getransporteerd. Alle tuininrichting is gerealiseerd van gerecycled materiaal.

Over de appartementen

De 35appartementen zijn verdeeld over vijf types, kennen een vloeroppervlak variërend tussen ca. 54m2 á 87m2 en zijn bestemd voor de vrije sector huur. De appartementen zijn hoogwaardig afgewerkt en voorzien van een luxe keuken en badkamer. Het complex is aangesloten op stadsverwarming en is daarmee gasloos. Voor het energieverbruik in de algemene ruimtes zijn pv-panelen op het dak geplaatst.

Geïnteresseerden

Wonen aan het water in Buiksloterham, in een wijk in opkomst. Het kan in Dok15, een fraai nieuwbouwproject met 35 huurappartementen aan het Tolhuiskanaal. Er zijn nog enkele driekamerappartementen type B en E (ca. 84 en 87 m2) beschikbaar. Interesse? Neem dan contact op met Hallie & Van Klooster Makelaardij, telefoon (020) 6 816 716 en maak een afspraak om een kijkje te nemen. Meer info vindt u op de website: https://www.hureninbuiksloterhamdok15.nl/